Lig jij tachtig kilo weg te beuken, ligt de trainer een vrouw op de hardloopband uit elkaar te trekken. Beter geregeld. Dat buikspier-kwartier komt een half uur later wel. En niet alleen de trainers weten sexytime te generen in de sportschool.

seks-in-sportschool-2

Wat blijkt: een kwart van de sportschoolbezoekers is er een keer in geslaagd om TRX-oefeningen voort te zetten met een vrouwelijke of mannelijke partner. Ergens anders dan in het krachthok (maar net hoe je dat bekijkt). Dit blijkt uit onderzoek van Ann Summers. De organisatie hield een survey onder tweeduizend Britse sportschoolabonnees.

Tien procent van de bezoekers bewapend zichzelf naast sportschoenen ook met condooms en gaat al met voorbedachte raden naar de gym. Niet om veilig squats uit te voeren.

seks-in-sportschool-4

Wij mannen kunnen best een beetje pervers zijn, maar 47 procent van de sporters die intentioneel de sauna onveilig wil maken is van het vrouwelijke geslacht. En mannen, wil jij naast een legday ook een plural penises-day, blijf dicht bij de crosstrainers. Hier pikken de vrouwelijke sporters de meeste mannen op.

seks-in-sportschool-3

Maar wat maakt nou die sportschool zo populair om elkaar eens goed uit te wonen? Geen idee, maar de meeste hook-ups ontstaan via dating apps. Tachtig procent van de sportievelingen had seks in de gym dankzij een Tinder, Grindr, Happn of whatever. 49 procent was straight, 31 gay en de rest biseksueel.

Dus guys, naast dat een sportschoolabonnement je aan een goede borstkas helpt, heeft het ook nog eens een positieve invloed op je pandapunten.