Hoe kan het dat je je partner niet meer aantrekkelijk vindt?

Je kan op verschillende manieren je partner niet meer aantrekkelijk vinden. Dit kan namelijk fysiek zijn, maar ook mentaal. Van tevoren moet je wel weten dat het niet wil zeggen dat je een slechte relatie hebt of een slecht persoon bent als je je partner niet meer aantrekkelijk vindt. Op gedurende tijd kan dat namelijk gewoon gebeuren.

Je voelt gewoon niet meer die ‘spannende’ connectie naar elkaar. Dit kan veel oorzaken hebben. Fysiek gezien kan het zijn dat jullie misschien té comfortabel bij elkaar zijn geworden. Dat klinkt misschien gek, maar zit jouw partner telkens met een joggingsbroek, vettig haar en alleen maar lui onderuit gezakt in huis als je thuis komt? Voor een keer maakt dat natuurlijk niets uit, maar als dit telkens zo doorgaat kan je jouw partner minder aantrekkelijk gaan vinden. In het begin van je relatie probeerde je er altijd op je best uit te zien, maar dat vind je op een gegeven moment vaak niet meer nodig. Misschien is het zelfs dat jouw partner zichzelf gewoon niet meer verzorgt, dat kan erg slechte effecten hebben op jouw aantrekkingskracht tot de ander, en andersom.

Ik vind mijn partner niet meer aantrekkelijk, wat nu?

Mentaal kun je je partner ook minder aantrekkelijk vinden. Dit is vaak wel wat lastiger. Er is namelijk een grote kans dat jij en je partner in een soort cyclus van communicatie komen te hangen. Wanneer jullie namelijk beiden een ‘eigen’ leven hebben door bijvoorbeeld werk of studeren, delen jullie alleen nog maar de praktische informatie met elkaar. De échte gesprekken vervagen steeds meer omdat jullie beide een vermoeiende dag achter de rug hebben.

Het is geen slechte relatie

Dat de aantrekkingskracht en de spanning daalt, overkomt de meeste koppels. Dit betekent dus niet dat je een slechte relatie hebt. Het probleem hiermee is alleen dat koppels dit te laat herkennen in elkaar. Herken jij dit ook? Grote kans dat je namelijk dan al wat irritaties hebt ontwikkeld richting je partner. Laat deze irritaties niet de overhand nemen. Zijn ze voor jouw gevoel te groot? Praat er dan over met je partner.

ik vind partner niet meer aantrekkelijk

Hoe kun je de aantrekkingskracht terug laten komen?

Wanneer je geen aantrekkingskracht meer hebt, wil je natuurlijk je partner weer aantrekkelijk gaan vinden. Dit is alleen wel een lastig ‘traject’. Het moet allemaal in stapjes gaan, want in één keer gaat dat niet lukken. Iets wat vaak helpt, is om de wat ‘spannendere’ avondjes terug te krijgen in jullie leven. En nee… we weten wel wat je denkt, maar daar hebben we het niet per se over. Probeer een aantal date-nights per maand in te voeren. Pak het op die avonden dan ook niet té simpel aan. Zorg dat jullie je beide echt klaarmaken voor zo’n avond en weer de ‘spark‘ als in het begin van jullie relatie terug te krijgen.

In sommige gevallen kan het zijn dat de relatie gewoon niet meer te redden is. Dit is natuurlijk niet iets waar jullie om staan te springen, maar soms is het nou eenmaal beter om dit hoofdstuk af te sluiten… Niet alleen voor jou, maar ook voor je partner.

Heb je het gevoel dat dit niet het probleem in je relatie is? Lees dan wat meer tips over het oplossen van je relatieproblemen.