Sony komt met handheld console ‘Project Q’

Het lijkt erop dat Sony nog een poging wil wagen om een handheld gaming console op de markt te brengen. Sony heeft over de jaren heen veel handheld Playstation devices ontwikkeld. Zo zagen we in 2004 de PlayStation Portable uitgebracht worden, in 2009 de PSP Go en in 2017 de PS Vita, die nu al vier jaar niet geproduceerd wordt.

Sony heeft onlangs tijdens de PlayStation Showcase ‘project Q’ onthuld. Een PlayStation streaming handheld die eruit ziet als een tablet met een DualSense Edge controller er omheen. We weten nog niet alles over het nieuwe apparaat, maar Sony heeft al wel bekend gemaakt dat de nieuwe handheld gaming console over een 8-inch HD-scherm beschikt en alle knoppen van de PlayStation 5 controller.

Helaas is het niet helemaal wat je verwacht van een handheld gaming console. Het is geen losstaande handheld zoals de PSP en de PS Vita. Je kunt namelijk alleen games streamen vanuit je PlayStation. Dit betekent dus dat je jouw PlayStation games niet op vakantie kunt spelen, tenzij je de volledige PlayStation 5 meeneemt. De prijs is nog niet bekend, maar door deze grote beperking wordt verwacht dat het prijskaartje niet al te hoog zal zijn. We kunnen de echte naam van Project Q en meer informatie later dit jaar verwachten. Er wordt ook verwacht dat de nieuwe console dit jaar nog uit zal komen.

Project Q ps5

Sony kondigt ook nieuwe oordopjes aan

Een handheld console is niet het enige dat Sony binnenkort uit gaat brengen. Zo komen ook de allereerste officiƫle PlayStation draadloze oordopjes uit. Tegenwoordig zijn draadloze oordopjes onwijs populair en PlayStation lijkt ook mee te willen doen. De nieuwe oordopjes beschikken over noise cancellation en komen in dezelfde stijl van de Playstation 5. Ze zien er heel strak uit en ook de kleuren zijn erg mooi. Zie hieronder de officiƫle Sneak Peek van deze twee gloednieuwe accessoires: