Historische kerk uit 1880 omgetoverd tot stijlvol Funda pand

Dit prachtige Funda pand bewijst maar weer dat Nederland is voorzien van heel wat moois. Dit unieke pand biedt jou de kans jezelf te bevinden onder de pannen van een historisch monument, omgetoverd tot een moderne woon en werk ruimte. Maak je een wandeling over de Bloemengracht en passeer je dit pand, dan zal je in eerste een oude kerk met beelden en schilderingen verwachten. Sla je de zware houten deuren open en betreed je de entree, dan kom je er al snel achter dat je te maken hebt met een prachtig fraaie en sfeervolle ruimte.

funda kerk te koop amsterdam (1)

Het rijksmonumentale Funda pand uit 1880 is gebouwd in neogotiek. Let je op de details? Dan zullen de bijzondere aspecten je niet onopgemerkt blijven. De voorgevel, de hoofddraagstructuur, het koororgel en het grote orgel trekken ongetwijfeld de aandacht. Deze bijzondere kenmerken zijn dan ook intact gebleven. Jaren geleden kwam deze kerk aan de noordzijde van de Bloemgracht tot stand. Op 22 april 1880 werd de bouwvergunning verleend, waarna vervolgens op 17 december de bouw werd voltooid door de opdrachtgever Bouwcommissie der Christelijk Gereformeerde Gemeente. Ondanks zijn late bouwjaar wordt de bouwstijl van de kerk tot de Willem-II-gotiek gerekend.

Gemoderniseerde werk- en woonruimte

De prachtige kerk aan de Bloemengracht 98 heeft een interessant historisch verleden, maar is vanbinnen volledig gemoderniseerd. Het pand beschikt over een woonoppervlakte van 500 vierkante meter en is volledig gestyled voor de gebruik als kantoorruimte. Door de verschillende hoeken, werkruimtes, de strakke beschilderingen en decoratie keuze, kun jij hier samen met jouw team in volledige rust en stilte aan de slag gaan.

Kerk Amsterdam
Afbeelding Funda
Funda droom- Amsterdamse kerk omgebouwd tot waanzinnig stijlvol pand Funda droom- Amsterdamse kerk omgebouwd tot waanzinnig stijlvol pand

Geen zin om de deur uit te gaan voor een maaltijd? Geen probleem. Het Amsterdamse grachtenpand is voorzien van 3 woonlagen en een luxe keuken met inbouwapparatuur, waar jij een heerlijke lunch kan bereiden voor jou en je collega’s. Naast de werkruimtes is het pand voorzien van 6 kamers, waaronder 4 slaapkamers en een zonterras gelegen op het zuidwesten. De mogelijkheid is dus aanwezig om de volledige ruimte van €2.950.000 te gebruiken als woonruimte.

Heb jij je hart verloren aan de charme van deze gemoderniseerde kerk uit 1880? Neem een kijkje hieronder.

Kerk Amsterdam
Afbeelding Funda
Kerk Amsterdam
Afbeelding Funda