1. Je wast je haar verkeerd

Dit klinkt misschien gek. Je denkt vast dat dat helemaal niet goed is voor je haar en hoofdhuid. In shampoo zitten toch chemicaliën en halen natuurlijke oliën uit je hoofd? Onzin, volgens Marilyn Sherlock, directeur van het Institute of Trichologists. Volgens haar bestaan er dagelijkse shampoos die de individuele haren versterkt terwijl je hoofdhuid schoon blijft met behulp van natuurlijke oliën.

shampoo

Shampoo

Verzorging €13 Shop nu

2. Je doucht te warm

Weinig dingen zijn zo rustgevend als een warme, lange douche. Dit heeft echter veel nadelige gevolgen. Het verhogen van de hitte op de gewone huid kan de huid uitdrogen. Dit kan leiden tot een rode uitslag die zich over je gezicht verspreidt als acne. Dit kan je voorkomen door te kiezen voor lauw water en de huid te beschermen. Door het lauwe water wordt de natuurlijke pH waarde van de huid hersteld.

3. Je gebruikt zonnebrand alleen op vakantie

Niet alleen in de zomer is het essentieel om zonnebrand te gebruiken. De UVA- en UVB-stralen kunnen door de bewolking heen slaan. Wanneer jij alleen een warme jas draagt, betekent dit niet dat heel je huid beschermd is. Je hoeft niet elke dag op te staan en zonnebrand op te doen. Een SPF-vocht inbrengende crème die je dagelijks aanbrengt op je huid, kan dit probleem voorkomen.

4. Het gebruiken van oude scheermesjes

Na een paar keer hetzelfde scheermesje gebruikt te hebben, wordt het mesje roestig en bod. Het negeren van de vervaldatum van je scheermes heeft een nadelig gevolg voor je huid. Je kunt jeuk, steken en roodheid verwachten. Je kunt dit voorkomen door bijvoorbeeld een abonnement te nemen op scheermessen. Ook kan je kiezen voor een elektrisch scheerapparaat.

uiterlijke verzorging

5. Je hydrateert niet voor het slapen gaan

Een fout die veel mannen maken is naar bed gaan zonder een avondroutine. Het reinigen van de huid verwijdert dode cellen, vuil en bacteriën, maar het kan de huid ook uitdrogen. Daarom is het zo belangrijk om de huid voor het slapen gaan te hydrateren. ’s Nachts schakelt de huid over naar de herstelmodus en beginnen cellen zichzelf tot drie keer sneller te herstellen dan overdag. Om dit proces vooruit te helpen, dien je te investeren in een stevige nachtcrème met een hogere concentratie ingrediënten zoals vitamine E.

gezichtsmasker mannen

Face Mask + Oil

Gezichtsverzorging €22 Shop nu
gezichtsmasker mannen

Face Mask

Gezichtsverzorging €13 Shop nu

6. Je verzorgt je voeten niet

Het is geen wonder dat je de delen van je lichaam die je het minst ziet, het minst verzorgt. Dat is helaas geen excuus om rond te lopen met onverzorgde voeten. Er zijn een paar maatregelen die je kunt inzetten om deze voeten te verzorgen. De makkelijkste manier om je voeten semi-toonbaar te maken is door een voetvijl te gebruiken. Deze verwijdert de droge en harde huid op de zool van je voet.

7. Je hebt geen stijlvolle muts pet

Afgezien van het feit dat een zomerhoed een echte modetrend is, is het essentieel voor je eigen hoofdhuid om er eentje te hebben. Je hoofdhuid wordt continu blootgesteld aan de zon zolang je buiten bent. UV-stralen komen er hoe dan ook doorheen. Hoe je dit probleem aanpakt, heeft te maken met je eigen persoonlijke voorkeur. Ook kan een muts je daarentegen in de koude wintermaanden warm houden. Hoe dan ook; een stijlvolle pet of muts kan niet ontbreken. Ook onhandig voor een bad hair day.

muts winter 2022 2023

Army

Muts €78 Shop nu

8. Ingegroeide gezichtsharen

Korte, scherpe haren hebben de gewoonte om in je huid te groeien. Deze ingegroeide haartjes zien eruit als vlekken, vandaar dat je er vaak aan zit. Slechte keus! Hoe meer je ze irriteert, hoe meer ze pijn gaan doen. Stop dus met het aanraken van je gezicht op deze plekken. Kies vervolgens voor een glycolzuurbehandeling. Deze verwijdert de dode huid en bevrijdt het haar. Gebruik daarna een zachte scrub en warm water voorafgaand aan het scheren.

9. Je gebruikt al jaren dezelfde rol-deo

Het is mannen eigen dat je steeds dezelfde deodorant koopt en deze gebruikt totdat die zijn laatste druppel of spuit uitblaast. Je lichaam past zich na twee tot drie maanden aan een deodorant aan. Daardoor wordt het nutteloos om te gebruiken. Vergeet dus niet om regelmatig een andere deodorant aan te schaffen.

10. Je hebt een kaaklijnbaard

Misschien denk je dat een kaaklijnbaard je hoekig doet lijken, maar deze baard is een echte no go. De onderkant van je kin kaal laten ziet er niet alleen gek uit, het is ook de gemakkelijkste manier om je dubbele kin te showen. Een absolute no go dus. Lees dan ook hoe je de baardlijn moet trimmen.

Heb jij eigenlijk alleen moeite met het verzorgen van je huid? Bekijk dan de tien tips voor een goede huid.