Fouten die mannen met hun baard maken

Hecht jij veel waarde aan je gezichtsbeharing, dan dien je er ook goed voor te zorgen. Wij selecteerden een aantal fouten die mannen met hun baard maken.

 

1. Je hebt een baard zonder snor

Een baard zonder snor is niet hetzelfde als een snor zonder baard; knoop dat maar goed in je oren. Het ziet er namelijk gewoon niet uit als je helemaal geen snor hebt, maar wel een baard.

2. Je verzorgt je baard niet regelmatig

Een baard heeft een groot effect op je gehele uitstraling. Mocht je een verwilderde baard hebben, dan zien mensen dat ook direct. Zorg er dus voor dat jij je baard goed verzorgt. Zorg er dus voor dat jij goede baardverzorgingsproducten in huis haalt.

Baardverzorging tips

Een tip van de redactie: baardolie doet wonderen. Lees ook ons artikel over hoe je baardolie gebruikt.

3. Je kiest de verkeerde baardlengte

Als je eenmaal een baardje hebt, kun je deze tot in het oneindige laten groeien. Maar mooier wordt het er niet op. Daarom geven we je de tip mee: kies een baardlengte die echt bij jou past. Je hebt een aantal verschillende baardstijlen waaruit mannen kiezen. De bekendste zijn:

• De échte baard;
Zo’n baard begint pas echt bij 8 mm beharing op het gezicht. Als je er verzorgd bij wilt lopen, dan kan je het beste 1 à 2 in de week je baard trimmen.

• De weekendbaard;
Heb je doordeweeks weinig tot geen zin om jezelf te scheren? Dan is de weekendbaard een ideale oplossing voor jou.

De stoppelbaard;
Voor de mannen die een gevoelige huid hebben is de stoppelbaard een ideale uitkomst, omdat je jezelf dan niet iedere dag hoeft te scheren en daardoor heb je dan ook veel minder last van roodheid. Het wordt wel aanbevolen om 1 tot 2 keer per week je baard te trimmen.

4. Je bent te ongeduldig om een baard te laten groeien

Je moet geduldig zijn als je pas hebt besloten om je baard te laten groeien. Dat gaat net zoals andere dingen niet zomaar. Daarbij komt ook nog eens kijken dat bij de ene man de baard sneller groeit dan bij de ander. Wees dus gewoon geduldig; het komt vanzelf.

5. Je wast je baard dagelijks

Je moet, net als je haar, je baard niet iedere dag wassen. Doe je dat wel? Dan haal je de natuurlijke oliën en vetten weg terwijl je die wel nodig hebt voor het voeden en verzachten van je baard, waardoor uiteindelijk droogte en baardroos op natuurlijke wijzen ver van je baard vandaan blijven.