Wat doet een ‘geschikte man’ goed in een relatie?

Het aangaan en volhouden van een relatie is niet zomaar iets. Daar is toewijding voor nodig. Hoe je je gedraagt en omgaat met je partner en met problemen bepaalt de kans dat je relatie overleeft. Dit is hoe een geschikte man het doet. Watch and learn.

 

1. Gevoelens en gedachten uitdrukken

Een goede man drukt zijn gevoelens en gedachten uit. Natuurlijk betekent dat niet dat je de ene discussie na de andere moet starten, maar het is belangrijk om het niet op te kroppen. Het is belangrijk om open te zijn met je partner en haar niet over je heen te laten lopen, ook al ben je bang dat je dan weer een relatie verpest. Zoals veel mensen zeggen: communicatie is de key. 

2. Verantwoordelijkheid nemen voor fouten

Het is belangrijk om altijd verantwoordelijkheid op je te nemen voor de relatie fouten die je maakt. Een geschikte man bouwt een relatie op vertrouwen, omdat hij bereid is toe te geven wanneer hij geen gelijk heeft. Wie alleen maar vasthoudt aan zijn eigen gelijk kan daardoor problemen veroorzaken in de relatie. En toegeven dat je fout zat geeft je partner de ruimte om de verantwoordelijkheid van haar kant van het conflict op zich te nemen.

geschikte man voor relatie

3. Van haar houden voor wie ze is

We zijn geneigd om vooral heel erg te kijken naar hoe een vrouw eruit ziet of hoe succesvol ze is. Vooral wanneer je bepaalt of je met iemand wil daten. Het klinkt misschien cliché, maar voor een goede relatie is het belangrijk dat je van haar houdt en respecteert voor wie ze is. Probeer haar zeker niet te veranderen en de rest is bijzaak.

4. Problemen aanpakken

Een geschikte man neemt zijn partner serieus wanneer zij problemen wil aankaarten en gaat ervoor om die op te lossen. Hij weet dat het negeren van dingen die zijn partner irriteren of pijn doen slecht is voor de relatie. En wat misschien kleine problemen lijken, kan uiteindelijk voor grotere problemen zorgen wanneer het niet opgelost worden.

5. Grenzen en privacy respecteren

Vrouwen zitten niet te wachten op een jaloerse man die haar nooit vrij laat. Het is belangrijk om je partner te behandelen zoals jij zelf ook graag behandeld zou willen worden. Een goede man respecteert de grenzen en privacy van zijn partner en verwacht datzelfde ook terug van haar.