Charles Leclerc begint z’n dag al voordat de hete zon in Monaco is opgekomen. Na z’n ochtendritueel zoekt hij de padelbanen op. Daar speelt hij met z’n familieleden graag een potje padel waar het er soms nogal fanatiek aan toe gaat. Zo neemt hij het op tegen z’n broers Arthur en Lorenzo. Toch heeft Charles minder talent voor het spelen van padel dan voor het racen in een Formule 1 auto. Tijdens het sporten houdt hij achteloos z’n peperdure lichtblauw Richard Mille om. Alsof het niets is!

Hiken

Na het padellen rijdt de 26-jarige autocoureur naar huis in z’n Ferrari SP3 Daytona Spider (van 2 miljoen euro) om thuis even uit te rusten. Vervolgens begint hij alweer aan de tweede sportieve activiteit. Al rennend bereikt hij de top van een berg die beter bekend staat als de Tête de Chien (Frans voor: de hondenkop). Het betreft een uitzichtpunt waarvan je geheel Monaco kunt bekijken. De prachtige view over zowel de stad als de zee maken het de moeite waard om een berg op te rennen. “Het mooie aan Monaco is dat het zó klein is, maar toch zó druk”, zegt Charles Leclerc. Z’n personal trainer die altijd met hem mee rent, heeft een passende achternaam. De beste man heet namelijk Andrea Ferrari.

Zware workout

Als je denkt dat er genoeg gesport is, heb je het mis. Na het uitstapje met z’n personal trainer rijdt Leclerc naar de sportschool voor z’n dagelijkse gymsessie. Alle voordelen van het sporten maken het voor hem de moeite waard om de gym dagelijks op te zoeken en een goede work-out te knallen. Charles Leclerc doet vooral cardio-oefeningen in de sportschool. Dit zorgt ervoor dat hij even niet aan het racen hoeft te denken en hij voelt zich daardoor mentaal veel sterker. Om fysiek te herstellen van het sporten heeft de autocoureur een opmerkelijke manier gevonden. Hij gaat namelijk niet de sauna in, maar gaat een paar minuten in een ijskoude cabine staan. Volgens Charles is dat de beste manier om je lichaam te laten herstellen van een zware work-out. Daarna neemt de Fransman eindelijk even rust in z’n peperdure appartement.

Scheuren met privéjacht

Na boodschappen te hebben gedaan en met een aantal fans een foto te hebben gemaakt is het tijd voor ontspanning. Charles Leclerc stuurt z’n Ferrari naar de haven van Monaco om een tochtje te maken met z’n eigen superjacht. Het gaat om een enorme boot die beschikt over de meest moderne inrichting. Deze boot moet Leclerc minstens 15 miljoen euro hebben gekost, maar daar laat de Fransman niets over kwijt. Hij scheurt over het kraakheldere water en geniet van het uitzicht over de stad vanaf z’n boot. Aan luxe lijkt de jonge topsporter geen gebrek te hebben en hij geeft ook aan dankbaar te zijn voor alles wat hij heeft.

Dik salaris

Kortom, Charles Leclerc spendeert z’n vrije dagen het liefst in luxe en leeft daardoor letterlijk en figuurlijk als een god in Frankrijk. Als coureur van team Ferrari is dat uiteraard niet lastig te bekostigen. Het salaris van Leclerc wordt op jaarbasis geschat op circa 2,5 miljoen euro. Het totale vermogen is pas écht immens. Naar verluidt is het vermogen van de Fransman meer dan 125 miljoen euro! Zo’n duur appartement en privéjacht zijn dus een koopje voor hem. Daar zal zijn teamgenoot Carlos Sainz van opkijken. De spanjaard verdient namelijk 2 miljoen euro minder voor hetzelfde werk!