Fout overhemd met korte mouwen voor de zomer

Het mooiste seizoen van het jaar, de zomer. In de zomer kunnen die lange, zakelijke overhemden doorgaans de kast in. Tenzij jij verplicht bent om ze naar werk te dragen, horen ze niet bij de perfecte kleding voor de zomer. Wil jij toch overhemden blijven dragen, dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van linnen overhemden, die lekker luchtig zijn en dus perfect voor bij warm weer? Wil je voor een casual look gaan, dan kun je er ook voor kiezen om een lekker fout overhemd (in de goede zin van het woord) met korte mouwen te dragen.

fout overhemd met korte mouwen

Het overhemd voor een casual uitstraling

Een fout overhemd met korte mouwen straalt een bepaald karakter uit. Zomers, Hawaïaans en vrolijk: zo zou je dit kledingstuk ook wel kunnen beschrijven. Sommige mensen houden van de uitstraling en vinden het geweldig. Anderen moeten er juist niets van hebben. Goed, we moeten erbij zeggen dat we niet snel in het kledingstuk bij een date, bruiloft of zakelijk diner zouden verschijnen. Voor die evenementen gelden namelijk bepaalde dresscodes die je moet kennen. Tegelijkertijd kan het dragen van een fout overhemd met korte mouwen prima wanneer jij een stranddag gepland hebt staan. Zeker als je het kledingstuk op de juiste manier weet te combineren.

Het combineren op de juiste manier

Gezien de felle kleuren en wisselende patronen (denk aan palmbomen, bladeren of dieren), is het altijd maar de vraag hoe jij je foute overhemd met korte mouwen gaat combineren. Een goede keuze kan zijn om het overhemd te dragen boven een korte chino. Denk hierbij aan beige of donkerblauw. Ook een korte spijkerbroek kan goed staan in combinatie met je fleurige zomerblouse. Maak het geheel af met een zonnebril en slippers. Op deze manier rock jij je zomer-outfit perfect. Wij selecteerden tien opvallende, enigszins komische, modellen.