1. Vind je beste hoek

De allereerste vraag die jij jezelf moet stellen: welk deel van mijn gezicht is mooier? Zorg ervoor dat je weet welk deel je er het beste uit vindt zien. Tijdens het maken van de foto draai of kantel je dit deel richting de camera in plaats van recht naar voren te kijken. Als beide kanten even mooi zijn, kan je zo nu en dan afwisselen.

2. Glimlach met je ogen

Hoewel het een beetje vreemd klinkt, werkt het echt. Glimlachen met je ogen zorgt er namelijk voor dat je gezichtsuitdrukking ontspannen en oprecht wordt. Het voelt dan ook een stuk minder geforceerd aan. Ook kan het helpen om aan een leuk moment of persoon te denken waardoor je glimlach oprecht wordt. Een goede en echte glimlach is ook nog eens een aantrekkelijke gewoonte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

3. Gebruik natuurlijke verlichting

Een van de belangrijkste onderdelen van het maken van een foto is de belichting. Hoewel het niet echt te maken heeft met fotogeniek worden, zorgt het wel voor betere foto’s. Kijk daarom voor het maken van de foto waar het licht vandaan komt en waar jij dus moet gaan staan. Zorg ervoor dat de belangrijkste lichtbron zich voor je bevindt en dat er geen lichtbronnen achter je zijn. Werk je met een camera? Stel de sluitertijd en het diafragma dan ook goed in.

4. Beweeg je armen

Ook is de manier waarop je staat belangrijk. Zoals je eerder hebt gelezen, moet je je hoofd een beetje draaien, maar het helpt ook om je armen te bewegen. Zet ze bijvoorbeeld op je heupen of gooi ze in de lucht om je foto leven te geven. Ook kun je na elke klik je pose iets aanpassen zodat je op elke foto net wat anders staat, want wat moet je met 20 foto’s waar je hetzelfde op staat. Lees ook hoe je moet poseren voor een foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Beckham (@davidbeckham)

5. Draai je schouders

Dan hebben we nog een tip die te maken heeft met jouw positionering. Zo helpt het om je schouders naar rechts of links te draaien om je lichaam er beter uit te laten zien. Je lijkt namelijk een stuk minder breed en plat doordat je diepte in de foto brengt. Ook zorgt het draaien van je schouders ervoor dat jouw houding een stukje actiever oogt.

6. Oefenen, oefenen, oefenen

Zoals met alles word je niet van de een op andere dag fotogeniek. Ook dit is een skill die je moet oefenen. Wacht daarom niet tot de gelegenheid zich voordoet om deze tips uit te proberen, maar ga er zelf mee aan de slag. Pak je telefoon en probeer het gewoon uit.