Rijksmonument in Landgraaf te koop op Funda

Namens de gemeente Landgraaf staat er op Funda nu een bijzonder rijksmonument in Landgraaf te koop. Momenteel is de huidige bestemming van dit rijksmonument maatschappelijk, maar de gemeente Landgraaf staat open voor nieuwe initiatieven, dus ideaal als je een ondernemer of aanpakker bent die bruist van de ideeën. Ook hoort het verkrijgen van een woonbestemming tot een van de mogelijkheden. Kortom, de keuze is reuze.

Dit bijzondere rijksmonument dateert uit 1913 en was toen het woonhuis voor de agent van de mijnpolitie, die toen in dienst was van de Oranje Nassau II mijn. Het aangebouwde deel van het pand diende toen als leslokaal voor de mijnvakschool. Momenteel wachten het oude woonhuis inclusief leslokaal dus op een nieuwe bestemming.

funda rijksmonument landgraaf

Deze gebouwen zijn nu dus toe aan een nieuwe invulling en daarom biedt de gemeente Landgraaf deze koop aan. De gemeente is op zoek naar de meest geschikte partij hiervoor die de gebouwen een nieuwe toekomst weet te bieden. Het pand beschikt over dertien kamers, waaronder twee slaapkamers die zijn onderverdeeld over drie woonlagen en een zolder. De gemeente Landgraaf wil uiterlijk 4 maart de verschillende initiatieven van de mensen horen voor dit pand. Bekijk hieronder enkele foto’s van het rijksmonument aan de Strijthagerweg 6 – 8A (bron: Funda):

funda rijksmonument landgraaf

funda rijksmonument landgraaf

rijksmonument landgraaf

kelder pand landgraaf funda