Forbes deelt de sporters met het hoogste inkomen van dit moment

Het Amerikaanse zakenblad Forbes stelde vast dat de vijf atleten die het meeste verdienen gezamenlijk zo’n 1,05 miljard op hun rekening konden storten. Zo werd er 28% meer verdiend dan eerder. Het geld wordt dan ook niet alleen verdiend met de sport zelf, maar ook door dat veel sporters ook een business instinct hebben en vermogende sponsoren hebben.

5. LeBron James: 96,5 miljoen dollar

LeBron James, die tegenwoordig voor de Los Angeles Lakers speelt, wordt gezien als de beste basketballer van zijn generatie. Fans vergelijken hem dan ook vaak met legendes zoals Michael Jordan. Deze basketballer krijgt ook het salaris van een ware legend. De afgelopen 12 maanden heeft hij met het spelen van basketbal 31,5 miljoen dollar betaald gekregen. Daarnaast heeft hij de nodige side hustles. Hij wordt gesponsord door Pepsi, gaat binnenkort shinen in de nieuwe Space Jam film (Space Jam Legacy) en hij heeft een aandeel gekocht in Fenway Sport Group. Deze organisatie is ook eigenaar van clubs als Liverpool FC, honkbalteam Boston Red Sox en NASCAR race time Roush Racing.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LeBron James (@kingjames)

4. Dak Prescott: 107,5 miljoen dollar

Rayne Dakota Prescott, beter bekend als Dak Prescott, is een quarterback in Amerika’s nationale football league. De man gaat in 4 jaar tijd 160 miljoen dollar verdienen bij de Dallas Cowboys, maar voor het tekenen van het contract kreeg hij ook al een leuke bonus van wel 66 miljoen dollar. Daarnaast heeft Dak Prescott ook nog 10 miljoen dollar buiten het veld verdiend. Hij heeft geïnvesteerd in het bedrijf Sleep Number, de restaurantketen 7/11 en hij heeft ook geïnvesteerd in DirecTV.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dak Prescott (@_4dak)

3. Cristiano Ronaldo: 120 miljoen dollar

Cristiano Ronaldo, we hoeven niet uit te leggen hoe groot deze voetballer is. Dat werd in februari nog maar is duidelijk toen hij de eerst man was met een half miljard volgers op Instagram, Facebook en Twitter. Hoewel hij al zesendertig jaar oud is, blijft Ronaldo gaan. Op het veld verdiende de Portugees 50 miljoen dollar en naast het veld verdiende hij 70 miljoen dollar . Dit komt omdat hij een leven lang gesponsord wordt door Nike. Daarnaast is het ook vanwege zijn merk CR7. Hieronder vallen kleding, sportscholen, hotels en andere accessoires.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

2. Lionel Messi: 130 miljoen dollar

Het was vorig jaar nog maar de vraag of Messi überhaupt nog bij FC Barcelona zou blijven. De club heeft een miljardenschuld en Messi drukt nogal zwaar op de kosten. De voetballer zou over vier jaren verdeeld 555 miljoen dollar krijgen. Uiteindelijk was Messi ook niet meer echt gelukkig bij Barça, maar bleef hij toch omdat de Catalanen hem alleen weg wilden doen als iemand zijn clausule van 700 miljoen wilde betalen. Dat gaat, helaas voor Messi, niet gebeuren. Maar goed, medelijden hoeven we niet met hem te hebben. Want met voetballen heeft de Argentijn in het afgelopen jaar 97 miljoen dollar opgestreken. Daarnaast heeft de beste voetballer ter wereld ook een levenslang contract met Adidas en heeft hij een kledinglijn. Dit alles heeft hem ook nog eens 33 miljoen dollar opgeleverd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

1. Conor McGregor: 180 miljoen dollar

Conor McGregor, iedereen weet wel wie deze vechtersbaas is.. Begin dit jaar maakte hij zijn comeback tegen Justin Poirier. Helaas voor The Notorious verloor hij deze pot. Maar hij kreeg toch 22 miljoen dollar. Dat lijkt ons wel een redelijke troostprijs. Het meeste geld verdiende hij echter met het verkopen van zijn Whiskymerk Proper no. Twelve. Hiermee verdiende hij 150 miljoen dollar. Daarnaast heeft Connor McGregor ook nog eens zijn eigen videogame Dystopia: Contest of heroes en het lifestylemerk Roots of fight, waar hij waarschijnlijk de overige acht miljoen mee naar binnenharkte. Dit maakt hem in ieder geval de nummer één van atleten die het meest verdienen.