Max Verstappen staat tussen de best betaalde atleten onder de 25 jaar

De Nederlander is opgenomen in de lijst van Forbes. Het financiële medium houdt elk jaar een lijst bij met de best betaalde atleten, waaronder ook een lijst met de rijkste atleten onder de 25 jaar.

Verstappen is vorig jaar 25 geworden en behaalde zijn successen toen hij nog 24 jaar was. Daarom is ook hij opgenomen in deze lijst. De meting werd namelijk gedaan tussen april 2022 en mei 2022. Volgens Forbes verdiende Verstappen in die periode 64 miljoen aan salarissen, sponsorgelden en andere bonussen. Dat is goed voor een derde plaats. De top vijf zag er als volgt uit:

  1. Kylian Mbappe – $120 miljoen (111 miljoen euro)
  2. Kyler Murray – $70,5 miljoen  (65 miljoen euro)
  3. Max Verstappen – $64 miljoen  (59 miljoen euro)
  4. Erling Haaland – $52 miljoen (48 miljoen euro)
  5. Luka Doncic – $47 miljoen (44 miljoen euro)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Verstappen vestigt zich dus tussen de beste atleten in de wereld. Er is ook nog een algemene lijst gemaakt met de best betaalde sporters. Daarin staat Verstappen dit jaar op een 22ste plek, net onder Lewis Hamilton. Cristiano Ronaldo voert die lijst aan. Met een totaal inkomen van 136 miljoen dollar. De Portugese topspits tekende afgelopen jaar een mega-contract in Saoedi-Arabië bij de voetbalclub Al Nassr, waar Ronaldo een mega salaris verdient. Verstappen won twee jaar geleden nog op controversiële wijze het kampioenschap van Lewis Hamilton. Verwacht wordt daarom dat Lewis wat gezakt is in zijn inkomen, en Verstappen gestegen is. Al met al is het salaris van een topsporter dus iets om van te dromen.