Nieuwe megadeal voor Max Verstappen verhoogt jaarsalaris

Ondanks de beweringen van Dr. Helmut Marko, teamadviseur van Red Bull Racing, zou Verstappen door de megadeal 40 á 50 miljoen dollar per jaar aan inkomsten binnenhalen, meldt De Telegraaf. De eerdere bewering van de bovengenoemde Oostenrijker – dat er weinig meer rek zit in het jaarsalaris – kan dus van tafel.

 

En dat maakt Max Verstappen (weer) de bestbetaalde sporter uit ons land. Het is momenteel nog niet bekend of het hier om een basissalaris gaat of eventuele prestatiebonussen (Verstappen rijgt immers de puntenfinishes aan elkaar) zijn bijgeteld.

Zijn nieuwe contract maakt hem nog niet de meest vermogende Nederlandse sporter

Hoewel Verstappen dankzij de nieuwe megadeal goed op weg is om ook de meest vermogende Nederlandse sporter te worden, is er nog steeds één (minder) bekende atleet met beduidend meer vermogen.

Volgens Quote in 2019 verdien Xander Bogaerts toch net wat meer dan Max. Dit komt door een zevenjarige verbintenis aan Boston Red Sox. Hierdoor kan hij rekenen op 132 miljoen dollar aan inkomsten gedurende die periode.  De MLB (Major League Baseball)-ster zou daarnaast geschat worden op een vermogen van 156 miljoen euro. Volgens Quote in 2019 verdien Xander Bogaerts toch net wat meer dan Max. Dit komt door een zevenjarige verbintenis aan Boston Red Sox. Hierdoor kan hij rekenen op 132 miljoen dollar aan inkomsten gedurende die periode.

Max Verstappens vermogen zou volgens diverse bronnen eind 2021 op 65 miljoen euro liggen. Je kunt er echter op rekenen dat het getal intussen hoger ligt. Of hij Bogaerts inhaalt? Dat lijkt een kwestie van tijd nu.