De glansrijke carrière van Cristiano Ronaldo

Het is bijna onmogelijk dat je nog nooit van Cristiano Ronaldo hebt gehoord. Toch geven we een korte introductie. Zo is Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro geboren op 5 februari 1985 in op het Portugese eiland Madeira. Hij is een profvoetballer die het liefste linksbuiten of in de spits speelt. In 2003 debuteerde hij in het Portugees elftal. Hiervan werd hij in 2008 de aanvoerder en in 2014 topscorer aller tijden. In 2013 was hij ook nog eens de duurste voetballer aller tijden. Het is dus niet raar dat hij als een van de beste spelers ooit wordt beschouwd.

 

Naast zijn voetbalcarrière is hij ook nog eens heel succesvol op sociale media. Zo heeft hij op Instagram maar liefst 509 miljoen volgers. Alsof hij nog niet genoeg verdiende als prof, krijgt hij voor zijn sociale media posts ook veel betaalt. Daarom heeft hij ook de duurste horloges en auto’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Waar gaat Ronaldo heen na het WK?

Op 22 november 2022 werd bekendgemaakt dat Cristiano Ronaldo per direct weg ging bij Manchester United. Het is daarom ook maar de vraag voor welke club de aanvaller na het WK gaat spelen. Wel zijn er geruchten naar buiten gekomen dat de voetballer het shirtje van de Saudi-Arabische club Al-Nassr aan zou doen. Zelf reageerde hij hierop na de wedstrijd Portugal – Zwitserland. Zo zei hij kort: “Nee, het is niet waar.” Of dit simpelweg betekent dat de deal nog niet rond is of dat er geen deal is, is nog niet duidelijk. Wel is er al wat naar buiten gekomen over wat de Portugees zou gaan verdienen.

Zijn mogelijke salaris bij Al-Nassr

Volgens geruchten zou de op dit moment clubloze speler een contract krijgen tot halverwege 2025 en jaarlijks 200 miljoen euro verdienen. Dat betekent dat hij per maand 16.000.000 euro en per dag 760.000 euro gaat verdienen. Omgerekend zal hij dus 26 euro per seconde kunnen verdienen. Als dit waar is en als hij dit contract tekent, is hij in één klap de best betaalde sporter van de wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Billionaire.nl (@billionaire.nl)