Ondertussen genieten we al 21 seizoenen lang van het drama en de sensatie van Expeditie Robinson. Hard werken en een kleine voorraad met eten tot je beschikking, dat is natuurlijk vragen om onnatuurlijk snel gewichtsverlies. Je kan het eigenlijk zien als een soort crashdieet. Het eten van weinig calorie├źn versnelt het gewichtsverlies. Dus het is zeker niet aan te raden om voor gezondheidsredenen mee te doen aan Expeditie Robinson.

Het gewichtsverlies onder de oude deelnemers

In de vorige seizoenen waren ook vele Expeditie Rombinson deelnemers die in een hoog tempo gewicht verloren. Zo verloor bijvoorbeeld Sebastiaan Labrie 14 kilo tijdens zijn eerste deelnamen terug in 2010. De kandidaten in het 18e seizoen gingen ook als een speer. Zo verloor televisiepresentator Kaj Gorgels 12 kilo in 21 dagen en Shelly Sterk 5 kilo. Rijk Hofman verloor in 15 dagen dik 10 kilo en Tim Coronel zag ook 13 kilo verdwijnen. Tijdens het huidige seizoen van Expeditie Robinson verloor ook acteur Thijs Boermans aardig gewicht.

Thijs Boermans schrikt zich rot van gewichtsverlies

Op het Instagram-account van Expeditie Robinson dook een video op waarin Thijs Boermans gewogen werd toen zijn avontuur erop zat. Zo schrok de acteur als snel van het getal dat op de weegschaal verscheen. “Voor Expeditie woog ik 78,5 kilo, nu weeg ik nog maar 70 kilo. Ik heb nog nooit zo weinig gewogen, bizar”, vertelde hij voor de camera. Thijs dacht zelf maar 4 kilo verloren te zijn, toch bleek al snel dat hij tijdens zijn avontuur op het eiland zo’n 8,5 kilo verloren heeft. Ja dat is wel even schrikken. Zie het fragment hieronder: