Wie zijn de best betaalde sporters van 2021?

Hieronder staat de top 10 best betaalde sporters van 2021. De hele lijst bestaat uit 48 sporters. De meeste sporters verdienen niet alleen het geld met sporten. Zo vind je onze eigen Max Verstappen vanwege zijn salaris en sponsorinkomsten op plek #27,

1. Connor McGregor – vechtsport

De MMA-vechtsporter was afgelopen jaar goed voor zo’n $180 miljoen. Sinds 2016 heeft Connor McGregor maar vier keer in de ring gestaan, maar toch staat hij op plek 1. Vaak is het niet alleen de sport die geld opbrengt bij de professionele sporters. McGregor had bijvoorbeeld zijn eigen wishkeymerk. Hij verkocht zijn meerderheidsbelang in Proper No. Twelve in april 2021 aan Proximo Spirits voor $ 150 miljoen.

2. Lionel Messi – voetbal

Lionel Messi staat op nummer twee van de best betaalde sporters. In 2019 stond hij op plek 1. Hij is de best betaalde voetballer in de wereld. Het uitgelekte contract in januari toonde aan dat Messi jaarlijks tot $165 miljoen kon verdienen aan salaris en extra’s. Lionel Messi heeft $130 miljoen verdiend afgelopen jaar. Ook lanceerde hij zijn eigen kledinglijn en opende zijn eerste winkel, de Messi Store, in 2019 in Barcelona. Hij heeft ook een levenslange deal met Adidas. Reken maar dat hij daar ook bakken met geld mee verdiend heeft.

3. Cristiano Ronaldo – voetbal

De persoon met de meeste volgers op Instagram is Ronaldo. Ook staat hij in de top 3 best betaalde sporters van 2021. Cristiano Ronaldo verdiende bij Juventus een jaarsalaris van 55 miljoen euro. In totaal heeft de bekende voetballer een bedrag van $120 miljoen verdiend. Naast het voetballen heeft Ronaldo ook een levenslange deal met Nike, verdient Ronaldo geld buiten het veld met zijn CR7-merkkleding, accessoires, hotels en sportscholen.

4. Dak Prescott – football

De footballspeler, Dak Prescott, was afgelopen jaar goed voor een aardig bedrag. Zijn totale inkomsten van $107,5 miljoen voor de 12 maanden tot en met april 2021 vestigden een record voor NFL-spelers. In maart 2021 tekende hij een contractverlenging van vier jaar ter waarde van $160 miljoen met de Cowboys, met een ondertekening bonus van $66 miljoen.

5. LeBron James – basketbal

De basketballer verdient niet alleen geld met het basketballen. James en zijn partners bezitten 19 Blaze Pizza-franchises in Chicago en Zuid-Florida en houdt hij zich bezig met investeringen. Ook werkte LeBron James in 2018 samen met Cindy Crawford, Arnold Schwarzenegger en Lindsey Vonn om Ladder, een gezondheids- en welzijnsbedrijf, te lanceren. En daarbij komt ook nog dat hij zijn eigen productiebedrijf (SpringHill Entertainment) en mediabedrijf (Uninterrupted) heeft. In totaal heeft LeBron James $96,5 miljoen verdiend in 2021.

6. Neymar – voetbal

In mei 2021 tekende Neymar een contractverlenging die hem tot de zomer van 2025 aan Paris Saint-Germain bindt. Zijn nieuwe contract zit boordevol prestatiebonussen, waaronder een enorme klap als PSG de Champions League wint. In 2020 kondigde Neymar een vroegtijdige beëindiging van zijn contract met Nike’s Jordan Brand aan en tekende hij bij Puma. Zijn totale inkomsten van 2021 bedroeg $95 miljoen.

7. Roger Federer – tennis

De eerste tennisspeler in de lijst is Roger Federer. Ondanks hij vorig jaar nog op plek 1 stond, staat hij nu op plek 7. Federer heeft in zijn hele carrière $130 miljoen aan prijzengeld gewonnen. Forbes heeft zijn inkomsten afgelopen jaar een stuk lager geschat dan voorheen, namelijk een bedrag van $90 miljoen.

8. Lewis Hamilton – Formule 1

Ook de bekende Forumule 1-coreur verdient niet alleen geld met de sport zelf. Hamilton is de populairste coureur in de sport. De modebewuste chauffeur ging in 2018 aan de slag met Tommy Hilfiger. In 2020 won Lewis Hamilton voor de zevende keer de Formule 1-titel. Daarmee had hij het record van zeven kampioenschappen van Michael Schumacher evenaarde. Helaas voor Lewis won Max Verstappen in 2021 de wereldtitel. De inkomsten van Lewis Hamilton worden geschat op $82 miljoen.

9. Tom Brady – football

Brady is misschien wel de beste quarterback ooit, met drie NFL MVP-trofeeën en 14 Pro Bowl-selecties, naast de recordscore voor de Super Bowl. Ook heeft Tom Brady zijn eigen lifestylemerk TB12 en het productiebedrijf 199 Productions. Dit jaar lanceerde hij zelfs een derde bedrijf, Autograph, een NFT bedrijf. Hij was afgelopen jaar goed voor $76 miljoen.

10. Kevin Durant – basketbal

Ook deze sporter, Kevin Durant, verdient niet alleen zijn geld met basketbal. Durant zit achter mediamerk Boardroom en was een producer van ‘Two Distant Strangers’, dat in 2021 de Oscar voor beste live-action korte film mee naar huis nam. Ook heeft hij sponsors van bij elkaar zo’n $44 miljoen. Zijn inkomsten van afgelopen jaar werden geschat op $75 miljoen.

Veel topsporters verdienen dus niet alleen geld met de sport zelf. Op social media wordt er ook ontzettend veel geld verdiend. Dit verdienen topsporters per Instagram-post.