Fit worden en blijven

Om je lichaam in je dertiger jaren zo goed mogelijk te verzorgen is er een aantal stappen die je kunnen helpen. Met deze stappen tackle je de zaken die ervoor zorgen dat je lichaam in deze levensfase enorm aftakelt. Ook worden er tips gegeven om ervoor te zorgen dat je lichaam tot ver na je dertigste nog steeds (redelijk) probleemloos door het leven gaat. We willen toch allemaal fit worden en blijven?

Let op je eten en drinken

Na een lange werkdag snappen wij best dat jij geen zin hebt om nog boodschappen te doen en koken. Het is echter van belang dat je ervoor zorgt dat je lichaam alle nutriënten binnenkrijgt die het nodig heeft. Gezond en gebalanceerd eten is namelijk alles wat er nodig is om ziektes eenvoudig te vermijden. Oke, we kunnen allen genieten van een drankje op z’n tijd. Maar er is een verschil in ‘goede’ en ‘slechte’ alcohol. Probeer de goedkope drankjes te laten staan en ga voor een iets duurdere fles. Alcohol dat minder conserveringsmiddelen bevat en beter is gedestilleerd zorgt ervoor dat je kater een stuk minder erg is.

fit blijven dertiger MAN MAN

Let op veranderingen in je lichaam

Wanneer je imuumsysteem je in de steek laat, kan het betekenen dat je te weinig rust neemt en blijft vasthouden aan je harde schema. Dus mannen, ook al voel je je top, je lichaam kan niet zonder slaap en rust. Gun je lichaam de tijd om zichzelf te herstellen. Want laten we eerlijk zijn, we worden ouder. En voor de jonge vaders onder ons de volgende tip: zo krijg je grip op het slaapritme van je baby.

Maak een routine en houd je eraan

Eén van de grootste problemen in de dertiger jaren is de balans tussen het hebben van verplichtingen en de benodigde beweging. Om je lichaam namelijk in goede shape te houden is elke dag bewegen van groot belang. Op zijn minst één uur met voldoende inspanning, bijvoorbeeld door te hardlopen, zwemmen of een gym sessie. Dit zorgt er namelijk voor dat je energie level consistent blijft in de tijd waarin het metabolisme van je lichaam in de dertiger jaren sterk vertraagt.

Fit blijven dertiger jaren MAN MAN

Zorg voor je mentale gezondheid

Lichamelijke verzorging is niet het enige waar je aandacht aan moet besteden in je dertiger jaren. ‘Fit worden en blijven’ betreft ook je mentale gezondheid – deze kan namelijk ook zorgen voor veel klachten. Wanneer je de houding ‘alles gaat goed’ aanhoudt, kan dit leiden tot een mentale breakdown. Wees dus niet bang om het met je vrienden hierover te hebben, vraag zo af en toe eens hoe het met mentale gezondheid is gesteld van je maat.

Wanneer je beter voor je lichaam gaat zorgen of zelfs gaat afvallen let dan zeker op de voeding die je neemt.