Films van cameraman Hoyte van Hoytema

Hoyte van Hoytema is in Zwitserland geboren en volgde later een filmopleiding in Polen. Uiteindelijk begon zijn carrière in Zweden, daarna maakt de cameraman de stap naar het grote Hollywood. Daar heeft gewerkt aan de onderstaande grote films.

 

1. Oppenheimer

Deze indrukwekkende film heeft in totaal zeven Oscars mogen ontvangen, waaronder één voor cameraman Hoyte van Hoytema. Hij is de eerste Nederlandse cameraman die een Oscar heeft gewonnen. Kortom, een meer dan indrukwekkende prestatie. De film kreeg ook een Oscar voor Best Actor. Cillian Murphy, de legend die we onder andere kennen van zijn rol in Peaky Blinders, speelt een natuurkundige genaamd J. Robert Oppenheimer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkt hij samen met een team wetenschappers om de eerste atoombom ter wereld te bouwen.

Bekijk hieronder de trailer van de film Oppenheimer:

 

2. NOPE

In deze horrorfilm zijn de inwoners in het binnenland van Californië de klos. Zij worden getuigen van een griezelige en shockerende ontdekking. De film scoort op IMDb een nette voldoende, namelijk een 6.8 van de 10 sterren. De film is te zien op de streamingdienst Prime video. Bekijk hieronder de trailer van de film NOPE:

 

3. TENET

De film TENET scoort een 7.3 van de 10 sterren om IMDb. Geheim CIA-agent, genaamd The Protagonist, rekruteert onder de geheime organisatie Tenet. Zijn taak is om de wereld te redden van een mogelijk Derde Wereldoorlog. TENET heeft een Oscar gewonnen voor de Best Achievement in Visual Effects in 2021. Bekijk hieronder de trailer van de film TENET:

 

4. Ad Astra

Op IMDb scoort de film Ad Astra een 6.8 van de 10 sterren. In de film speelt de Amerikaanse Brad Pitt de astronaut Roy McBride, die op missie gaat om het voortbestaan van onze planeet te beschermen. Tijdens zijn reis zal hij de waarheid over zijn vermiste vader ontdekken en zijn vreselijke expeditie. Deze film was genomineerd voor één Oscar en is te huren op de streamingdienst Prime Video. Bekijk hieronder de trailer van de Ad Astra:

 

5. Dunkirk

De film Dunkirk speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar geallieerde soldaten uit België, het Britse Gemenebest en het Britse Rijk en Frankrijk worden omsingeld door het Duitse leger. Op IMDb krijgt de film 7.8 van de 10 sterren. Voor de actiezoekers kan je deze film kijken met je vrienden op de streamingdienst Prime Video. Bekijk hieronder de trailer van de film Dunkirk:

 

Dit zijn de meeste recente films waarin Hoyte van Hoytema zijn filmkunsten laat zien. Deze films zijn het zeker waard om te kijken met je vrienden.