De Champions League levert in 2023/2024 aardig wat geld op voor PSV

Dit jaar heeft PSV al een aanzienlijke som geld verdiend in de Champions League. Met hun kwalificatie voor de groepsfase verdienden ze ongeveer € 31 miljoen. Dit bedrag omvat de startpremie en inkomsten uit de kwalificatiewedstrijden. Daarnaast ontving de club bonussen voor hun prestaties in de groepsfase, waaronder overwinningen en gelijke spelen.

Als PSV erin slaagt om in de volgende ronde Dortmund te verslaan, kunnen ze nog meer geld toevoegen aan hun kassa. Een overwinning zou hen niet alleen naar de kwartfinales brengen, maar ook een aanzienlijke financiële beloning opleveren. De UEFA keert namelijk een bonus uit van € 9,6 miljoen aan de zestien teams die de achtste finales overleven. Bovendien zouden ze extra inkomsten genereren voor de opkomende thuiswedstrijd en eventuele verdere prestatiebonussen.

Het totale bedrag dat PSV kan verdienen als ze de Champions League doorkomen, is dus een optelsom van wat ze al hebben verdiend en wat ze nog kunnen verdienen. Met hun sterke prestaties tot nu toe en een mogelijke overwinning tegen Borussia Dortmund, zou de club aanzienlijke inkomsten kunnen genereren die niet alleen hun financiële positie versterken, maar ook investeringen in de toekomst mogelijk zullen maken (denk aan verdere transfers, investeren in de jeugd etc.).

Het is duidelijk dat er niet alleen sportieve glorie op het spel staat in de Champions League, maar ook aanzienlijke financiële beloningen voor ietwat kleinere clubs op Europees vlak zoals PSV. We zullen moeten afwachten hoe ver PSV kan gaan komen en hoeveel geld ze uiteindelijk kunnen binnenhalen uit de meest prestigieuze toernooi in heel Europa.