Fifa 20-rating van Frenkie de Jong

Het 22-jarige voetbaltalent Frenkie de Jong heeft in het afgelopen jaar furore gemaakt bij Ajax. Hij bezorgde de club (samen met zijn teamgenoten) zelfs een halve finaleplaats, die ze nét verloren met 2-3 van Tottenham Hotspur. Hierom is het geen wonder dat zijn rating omhoog gaat. In FIFA 19 had de middenvelder nog een rating van 77 (dit werd in de winter wel verhoogd naar 82). Die is dit jaar flink omhoog geschoten, naar een verwachte 85 rating gemiddeld. Het kan zijn dat deze rating uiteindelijk nog wordt veranderd, want FIFA 20 News heeft toegang tot de beta-versie van FIFA 20, dus er is nog geen garantie voor het werkelijke spel.

Frenkie de Jong heeft vorige zomer de overstap gemaakt van Ajax naar FC Barcelona. Laatstgenoemde legde 75 miljoen euro neer voor de middenvelder. Dit bedrag kan nog oplopen tot 86 miljoen euro door bonussen. FC Barcelona was niet de enige geïnteresseerde in een van de grootste talenten van het Nederlands elftal. Vrijwel elke topclub, maar met name Paris-Saint Germain en Manchester City, heeft voor de international op de tribune gezeten. De transfer was niet alleen goed nieuws voor Ajax, maar ook voor Willem II en RKC, die een deel van de transfersom krijgen. De Jong stapte in 2015 over van Willem II naar Ajax voor het symbolische bedrag van één euro. Uiteindelijk blijkt dat een verstandige keuze geweest van de Tilburgers, anders deelden ze niet mee in de winst.

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat Frenkie de Jong qua rating in de top 100 spelers op FIFA 20 zit. Ook teamgenoot Sergio Busquets en oud-teamgenoten Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt staan in de top 100 spelers.

FIFA 20 ligt op 27 september in de winkels. Wij hebben al even op een rijtje gezet wie de snelste spelers gaan worden in het spel.

Ook de andere Ajaxspelers hebben een flinke waardestijging doorgaan. Zo is bijvoorbeeld Matthijs de Ligt zo’n 70 miljoen euro waard.