De waarde van de Ajax selectie

Frenkie is niet de enige die een veelvoud opbrengt ten opzichte van een jaar geleden. Door de bijzondere prestaties wordt elke Ajacied op dit moment met een andere club in verband gebracht. Zo werd Donny van de Beek recent nog aan Madrid gelinkt. Mathijs de Ligt wordt in verband gebracht met alle topclubs en moet ook nog minimaal 65 miljoen opleveren. Om jullie een inzicht te geven in de waardestijgingen, hebben wij de Ajax selectie hieronder uitgelicht.

Andre Onana (23 jaar)

Tim Krul werd ooit gehaald als eerste doelman maar Peter Bosz toonde vertrouwen in deze keeper, iets dat uitstekend heeft uitgepakt. Voor een schamele vergoeding uit de jeugd bij Barcelona gepikt en al jaren een van de beste keepers uit de Eredivisie. Niet zo gek dan ook dat er veel interesse voor hem is. Vorig jaar was hij ongeveer 15 miljoen waard, dat is nu gestegen naar ruim 35 miljoen euro.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door André Onana (@andreonana.24) op

Joel Veltman (27 jaar)

Speelt al zijn gehele leven voor Ajax en naast het salaris niks gekost. Ooit begonnen als centrale verdediger, maar uitgegroeid tot een solide rechtsback. Hij krijgt regelmatig veel kritiek te verwerken, maar hij staat bijna altijd zijn mannetje. Ten opzichte van 2018 is zijn waarde gelijk gebleven: 5 miljoen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joël Veltman (@joelveltman) op

Matthijs de Ligt (19 jaar)

Onder Erik ten Hag uitgegroeid tot de jongste aanvoerder in een halve finale van de Champions League ooit. Samen met Virgil van Dijk de muur van het Nederlands elftal, niemand komt meer langs Mathijs. Met zijn 19 jaar nog een aardige carrière voor de boeg, maar nu al één van de beste. Niet zo gek dan ook dat de hele wereld achter hem aan zit. Vorig jaar was hij al zo’n 40 miljoen waard, nu is dat dus gestegen naar 65-70 miljoen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_) op

Daley Blind (29 jaar)

Opgegroeid bij Ajax, via Groningen weer terug gekomen en toen een droomtransfer naar Manchester United gemaakt. Sinds dit seizoen is hij echter weer thuis. Ajax pikte hem namelijk op voor zo’n 18 miljoen en sinds die tijd is zijn waarde gelijk gebleven.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daley Blind (@blinddaley) op

Nicolas Tagliafico (26 jaar)

Anderhalf jaar geleden werd deze, toen nog onbekende Argentijn, opgepikt door Ajax. In anderhalf jaar tijd is hij uitgegroeid tot lieveling van het Ajax publiek en dat is volkomen terecht. Vorig jaar was deze man met longen als een paard 12 miljoen waard, nu is dat ruim verdubbeld naar 25 miljoen. Wij moeten dan ook niet gek opkijken als ook deze man Ajax verlaat deze zomer.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nicolas Tagliafico (@tagliafico3) op

Lasse Schöne (32 jaar)

Routinier van Ajax, ooit transfervrij opgepikt bij N.E.C. en er bestonden twijfels of hij het wel aan zou kunnen. Al sinds dat moment heeft hij altijd een plekje gehad. Of het nou als rechtsbuiten, valse spits of defensieve middenvelder was, hij speelde altijd een voldoende. Zijn marktwaarde staat al een tijdje stabiel op 3 miljoen euro.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lasse Schöne (@lasse.schone) op

Donny van de Beek (22 jaar)

Aan het begin van het seizoen was deze ras Ajacied niet zeker van zijn basisplaats. Maar hij heeft zich teruggeknockt, en hoe! Deze man is niet meer weg te denken uit het elftal, is beslissend en scoort bijna altijd. Recent werd hij door zijn goede spel zelfs in verband gebracht met Real Madrid. Vorig jaar 14 miljoen waard, dat is nu gestegen naar ruim 25 miljoen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Donny van de Beek (@donnyvdbeek) op

Frenkie de Jong (21 jaar)

De schamele euro waar hij ooit voor overgenomen werd van Willem II is goud waard. In januari werd al bekend dat hij voor 75 miljoen was verkocht aan Barcelona. Hij werd dit seizoen meermaals in verband gebracht met de voetbalkwaliteiten van Johan Cruijff. Vorig jaar werd hij getaxeerd op 7 miljoen, dat is dus tien keer zoveel geworden.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong) op

Hakim Ziyech (26 jaar)

Ging hij nou wel of niet weg vorige zomer, hij is uiteindelijk gebleven en wat een seizoen. Misschien wel de beste of in ieder geval één van de beste van het seizoen. 19 Goals en 22 Assists dit seizoen hebben zijn waarde dan ook een flinke boost gegeven. Een stijging van tien miljoen euro, van 25 naar 35. Hoogstwaarschijnlijk vertrekt ook hij deze zomer.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech) op

Dusan Tadic (30 jaar)

De grootste verrassing van afgelopen zomer transferperiode. Zou hij wel wat toevoegen aan Ajax en zou hij Ziyech niet in de weg lopen? Nou hij heeft het waargemaakt dit seizoen. Met 9 goals in de Champions League misschien wel de belangrijkste speler in het toernooi. Vorig jaar werd hij getaxeerd op 15 miljoen en dit jaar is hij 5 miljoen meer waard.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dušan Tadić (@dt10_official) op

David Neres (22 jaar)

De Braziliaan die lange tijd tussen bank en basis schommelde, heeft zich in de tweede seizoenshelft herpakt. Zonder David in de basis van de Ajax selectie, was het soms niet zo leuk om naar Ajax te kijken. Deze frivole Braziliaan heeft weer wat swoong aan Ajax gegeven. Vorig jaar was hij 22 miljoen euro waard en waarschijnlijk gaat hij aankomende periode voor 32 miljoen weg.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door David Neres (@davidneres) op

De Ajax selectie is in een jaar tijd ruim verdubbeld in waarde, dit seizoen staat de totale waarde van het elftal op zo’n 343 miljoen euro. Niet verkeerd voor een club uit de Eredivisie. Helaas hebben ze gister niet gewonnen, misschien hadden de vriendinnen van de Ajax selectie meer kans gehad.