Komt er een Ferry 2 op Netflix?

We mogen gerust zeggen dat de film Ferry, over het begin van de criminele carrière van Ferry Bouman, een groot succes is. De cast is sterk, het plot meeslepend en de nodige actie is ook alom aanwezig. Redenen genoeg dus voor een deel 2 van Ferry, zou je zeggen.

Het is nog niet duidelijk of dat vervolg er echt komt. Dat heeft natuurlijk met Netflix, de productie en de cast te maken. Toch zijn er meer dan genoeg interessante verhaallijnen voor een tweede deel.

Mogelijke verhaallijnen van de Netflix film

Tussen de film en de serie zit een behoorlijke tijd (15 jaar namelijk). In die 15 jaar kan er nog van alles gebeuren. Zo is er meer dan genoeg ruimte om te ontdekken hoe Ferry is uitgegroeid tot de machtige baas van Camping Zonnedauw. Ook zijn loopbaan binnen het criminele circuit laat nog veel te raden over. Aan het einde van de film zien we Bouman een loods binnenlopen waar de drugsproductie plaatsvindt. Krijgt hij van de ene op de andere dag de touwtjes in handen? Of gaan daar – dat is waarschijnlijker – nog veel risico’s en gevaarlijke situaties aan vooraf? Zijn banden met Amsterdam en mensen uit zijn verleden zijn daarin ook van groot belang. Zijn loopbaan kan dus zomaar aan bod komen in een Ferry 2.

Ferry 2

De personages kunnen ook aan bod komen in Ferry 2

De spin-off draait niet alleen om Ferry. Daarnaast krijgen we ook meer te weten over Danielle, John, Ferry’s zus Claudia en Danielle’s broer Lars. Vooral Lars is interessant, aangezien hij zich ook bezighoudt met illegale zaken. Lars zien we echter niet in Undercover terug. Dat kan zomaar betekenen dat hij doodgaat, een gevangenisstraf krijgt of vanwege een andere reden uit beeld raakt. Wat dit concreet betekent, is nog niet duidelijk. Perfect voer dus voor Ferry 2.

Ook Claudia’s rol is interessant. Hoelang blijft zij nog in leven, wat doet dat met haar relatie met John en Ferry en in welke mate zal ze betrokken zijn bij Ferry’s carrière?

 

Het is duidelijk: er zijn meer dan genoeg ideeën voor een Ferry 2. De hoge IMDb-score en de goede recensies van fans en critici zien er in elk geval veelbelovend uit. Laat dat vervolg maar komen!