De film Ferry staat nu op Netflix

Voor Ferry duiken we in het verleden van Ferry Bouman. Vijftien jaar voor de gebeurtenissen in Undercover zien we hoe hij langzaam zijn macht uitbreidt. Zijn romance met Daniëlle komt aan bod, maar er is voornamelijk ruimte voor een onderzoek dat Ferry uitvoert. Wie is er verantwoordelijk voor een aanval op de zoon van zijn baas? Het concept zorgde voor een film die zowel rauw, meeslepend als af en toe komisch is. Precies zoals we zijn gewend van het personage dus.

Ferry

Dit zeggen critici over de nieuwe film

Op Filmtotaal krijgt Ferry vier sterren. Het acteerwerk van Frank Lammers wordt bejubeld, want hij zet Ferry meedogenloos en onvoorspelbaar neer, zonder dat hij zorgt dat Ferry onsympathiek wordt. Sterker nog: de film wordt gezien als ”alles wat je van een film rond het personage Ferry Bouman zou willen hebben.”

Gids.tv noemt de film een ”lekkere en vermakelijke film met een uitstekend script en leuke humor.” Niet alleen de rollen van Frank Lammers en de leuke Elise Schaap zijn volgens Gids.tv sterk, maar ook die van de bijrollen. Daarin vinden we onder andere Huub Stapel en Moniec Hendrickx terug.

DeLagarde noemt de film een plezier om naar te kijken. Dat komt volgens hun vooral door de chemie tussen Frank Lammers en Elise Schaap.

Ook fans zijn enthousiast over Ferry

Niet alleen filmcritici is enthousiast over de film. Fans zijn ook erg te spreken over Ferry. Op Rotten Tomatoes krijgt de film namelijk een publieksscore van 78%. Een flinke voldoende dus. Die voldoende is terug te zien op IMDb, de grootste site waar kijkers hun oordeel kunnen vellen over een film. Momenteel krijgt de film daar een IMDb-score van een 7.3.

Heb jij Undercover nooit gezien, maar ben je benieuwd geworden? Dan kun je de film alsnog kijken op Netflix. Volgens veel mensen is de film namelijk ook vermakelijk voor mensen die de serie zelf (nog) niet hebben gezien.