Duurste auto ooit geveild

Deze Ferrari 250 GTO uit 1962 is de duurste auto ooit verkocht op een veiling. Alvorens de veiling startte, werd er verwacht dat deze historische bolide een zeer hoog bedrag zou opleveren. Het bieden begon dan ook direct hoog met een bedrag van $33 miljoen. Echter, dat was pas het begin. Een aantal autoliefhebbers en -verzamelaars dreven de prijs nog eens flink omhoog. Deze strijd zorgde ervoor dat het bedrag uiteindelijk viel op zo’n $44 miljoen ($48.405.000 inlcusief veilingkosten). Hiermee werd het oude record van ongeveer $38 miljoen verbroken, wat ook betaald werd voor een Ferrari 250 GTO.

duurste auto veiling MAN MAN

Ferrari 250 GTO

Deze 250 GTO stamt uit het jaar 1962 was chassis nummer 3413 GT, oftewel het derde exemplaar van de totaal 36 ooit gebouwd. Deze bolide werd door Ferrari gebruikt als testauto en werd bestuurd door ’s werelds grootste op het gebied van Formule 1, zoals Formule-1 wereldkampioen Phil Hill in 1962. Dat jaar won de auto tevens het Italiaanse GT-kampioenschap en kwam als eerste binnen in zijn klasse tijdens de Targa Florio van ’63 en ’64. In de periode van 1962 tot en met 1965 werden meer dan 15 overwinningen behaald.

duurste auto veiling MAN MAN duurste auto veiling MAN MAN duurste auto veiling MAN MAN duurste auto veiling MAN MAN duurste auto veiling MAN MAN duurste auto veiling MAN MAN

Hoewel dit dus de duurste auto ooit is die verkocht is op een veiling, is het niet de duurste Ferrari 250 GTO. Begin dit jaar werd er namelijk een ander exemplaar gekocht door de Amerikaanse autoverzamelaar David MacNeil in een private deal zonder tussenkomst van een veilinghuis. Deze aanschaf kostte de man maar liefst $80 miljoen.