Kan je extraverter worden als introvert persoon?

Introvert en extravert het zijn allebei niets anders dan labeltjes. Het zegt niets over hoe sociaal iemand is, maar het gaat erom hoe de energie van iemand is. Introverte mensen zijn meer naar binnen gekeerd en extraverte mensen zijn van nature meer naar buiten gekeerd. Dit is waarschijnlijk genetisch bepaald en heeft te maken met stofjes in de hersenen. Gezelligheid zal iemand die van nature introvert is dus waarschijnlijk altijd wat meer energie kosten. Als je extravert wil zijn, kun je wel meer sociale vaardigheden ontwikkelen en extravert gedrag aan leren. Voor mensen die dit graag willen hebben we vijf tips.

1, Stap wat vaker uit je comfortzone

Het kan zijn dat je leven een soort routine is, waarbij je vaak de dingen doet die je al kent en die daarom comfortabel voor je zijn. Je kunt er dan bewust voor kiezen om je leven wat avontuurlijker te maken. Wanneer dit moeilijk voor je is, kun je kleine beginnen. Probeer een nieuwe kledingstijl of neem een nieuw kapsel. Een kleine stap met grote gevolgen.

kan je extravert worden

2. Doe extraverte mensen na

Als introvert ben je waarschijnlijk al vaak aan het analyseren en dit talent kan je ook inzetten om te kijken naar de extraverte medemens. Kijk bijvoorbeeld naar de manier waarop ze zich gedragen en probeer dat ook eens uit.

3. Neem genoeg rust

Als introvert heb je er waarschijnlijk vaker behoefte aan om alleen te zijn. Dit maakt je niet minder sociaal. Het heeft te maken met de manier waarop je je energie gebruikt. Accepteer dit ook van jezelf en neem rust als je daar aan toe bent. Probeer daarnaast ook te zorgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Als je goed in je vel zit, ga je dat waarschijnlijk ook meer uitstralen.

4. Je gaat niet in dag van introvert naar extravert

Wanneer je voor jezelf hebt bedacht dat je graag extraverter zou willen zijn, zorg er dan voor dat je wel gewoon jezelf blijft en dat je tijd neemt voor je ontwikkeling. Daarnaast is het ook belangrijk dat je jezelf blijft accepteren. Je nieuwe levensstijl moet vooral verrijkend aanvoelen, maar tegelijkertijd hoef je het niet te doen om indruk te maken.

extravert worden

5. Neem ondanks je introversie het initiatief over je sociale leven

Neem leiderschap over je sociale leven, nodig bijvoorbeeld vrienden uit om wat te gaan drinken of een film bij je te kijken. Als je er aan toe bent kun je er ook voor kiezen om een keer alleen naar een feest te gaan.

Hopelijk gaan deze tips je helpen om meer uit het leven te halen! Ben jij ook op het gebied van vrouwen aanspreken wat terughoudend? Let dan op deze dating tips voor verlegen mannen.