Verlegenheid

Vrijdagavond. Je bent met je vrienden, gezellig, in je favoriete kroeg bier aan het drinken. Herinneringen ophalen, over vrouwen praten, je kent het wel. Het ene moment ben je een luisterend oor, het andere moment sta je als stand-up comedian een hilarische gebeurtenis te vertellen. Gezellige avond, je vermaakt je goed. Tot op het moment die ene vrouw binnen komt. Jij ziet haar, zij ziet jou en iets zorgt voor kortsluiting in je hoofd. Plots ben je niet meer die zelfverzekerde man die verhalen aan zijn publiek verteld. Je stemt klinkt anders, je maakt rare stuiptrekkingen en er gaan allerlei scenarios door je hoofd. Je vermant jezelf en hakt de knoop door: ik ga haar eindelijk uitvragen. Nee, toch niet. Even later zie je haar lachend aan de bar met een andere guy. Je wordt boos op jezelf en je voelt je een verlegen loser. En dit is niet de eerste keer. Als het op vrouwen aan komt heb jij een probleem: je durft niet op ze af te stappen en als je dat eindelijk lukt beland je in de ‘friendzone’. Het hoeft niet zo te zijn. Dat je een beetje verlegen bent hoeft geen invloed te hebben op je liefdesleven. In plaats van dat je vanaf die veilige barkruk toekijkt hoe anderen, vol zelfvertrouwen en charme vrouwen veroveren gaan we actie ondernemen. Verlegenheid is namelijk iets waaraan je kunt werken.

Realiseer: vrouwen zijn ook gewoon mensen

Het eerste waar we aan moeten werken is: zelfvertrouwen. Dit doen we door allereerst te realiseren dat vrouwen gewoon.. vrouwen zijn. Het zijn geen romantische objecten en die ontoereikend en ongrijpbaar, zijn. Vrouwen zijn net als jij gewoon mensen die van gezelligheid en een goede dosis humor houden, net als jij. Ben je verlegen wanneer je tegen je moeder praat? Of tegen een oude vrouw bij de kassa? Nee. En wanneer je tijdens of werk een zakelijk gesprek met een vrouwelijke collega hebt is er ook niks aan de hand. Waarom dan toch dat verlegen en zelfs bijna angstige gevoel wanneer je met vrouwen die jij leuk vind praat? En besef: vrouwen hebben het meteen door wanneer je verlegen/angstig bent. Net als dat jij ook meteen door hebt wanneer iemand verlegen is. Wees relaxed, praat over onderwerpen waar jij wat van af weet en geloof in jezelf. Zelfvertrouwen is iets wat je op kunt bouwen, zolang je maar in jezelf gelooft.

Focus op jezelf

Tegen een verlegen persoon vragen om met een groep bloedmooie vrouwen te gaan praten is hetzelfde dat wanneer je de sleutels van je goed nieuwe BMW naar een vijf-jarige gooit en vraagt of hij deze in de garage wil zetten: Gegarandeerd een fiasco. Je moet zelfvertrouwen opbouwen voordat je je charmes in de strijd kunt gooien bij vrouwen. Ook makkelijker gezegd dan gedaan. Focus daarom zoveel mogelijk op jezelf. Ergens heel goed in worden zorgt voor een boost van zelfvertrouwen. Wees de persoon waar andere mensen bevriend mee willen zijn.

Ga van online naar offline: probeer speed-daten

Het gaat om skills. Dat je ondertussen behoorlijk goed bent geworden in het rechts en links swipen weten we, maar leg die telefoon eens weg en probeer het eens offline. Of het je ding is of niet weet je pas wanneer je het geprobeerd hebt. Misschien vind je het wel vreselijk. Toch ontwikkel je bij het speed-daten skills die je in de toekomst zullen helpen bij het praten / versieren van vrouwen. Noem een ander moment waarop je 12 keer 2 minuten lang één op één met een vrouw praat. Je leert hoe je een gesprek opent, afsluit, of misschien wel afkapt? Waarschijnlijk ga je ook flink op je plaat, maar zie het als een leerzame ervaring.

Ga niet enkel naar een kroeg om te scoren

Wanneer je enkel aan de bar staat jezelf moed in te drinken en te wachten totdat jij de ware tegenkomt ben je fout bezig. Vrouwen vinden het niet aantrekkelijk dat jij enkel aan de bar hangt. Jij denkt misschien dat je eruit ziet als James Bond, maar vrouwen denken dat je waarschijnlijk niet kunt / durft te dansen. Praat met zoveel mogelijk vrouwen. Ook vrouwen die je in eerste instantie niet aantrekkelijk of leuk vind. Het gaat erom dat jij je op je gemak voelt bij vrouwen en dat doe je maar door één ding: doen.