De carrière van Elon Musk en zijn bedrijven

Elon Musk, geboren op 28 juni 1971 in Pretoria, Zuid-Afrika, is een ondernemer met nationaliteiten van Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten. Hij is bekend als de oprichter van SpaceX en als medebedenker en mede-oprichter van Zip2. Ook is hij de eigenaar van Tesla, waar hij een jaar na de start van het bedrijf bij betrokken raakte. Hij wordt vaak de mede-oprichter van Tesla genoemd, zoals afgesproken met de andere oprichters.

Musk heeft ook x.com opgericht, wat later samenging met Confinity (sinds 2001 bekend als PayPal). Hij is de eigenaar en hoofdontwerper van SpaceX, en ook de algemeen directeur en productarchitect van Tesla. Voor de overname door Tesla was hij de voorzitter van SolarCity. In 2022 kocht hij X (Twitter) en heeft daar de leiding over. Het is dus niet gek dat deze ‘geniale gek’ voor veel ondernemers de ultieme inspiratie bron is.

Elon Musk is een stuk rijker geworden door zijn slimme ‘loonstrategie’

Elon Musk werd woensdag 4 oktober 2023 nog rijker dan dat hij al was. Het vermogen van Elon Musk groeide met 10,5 miljard euro, vooral door de 5,9% stijging van de aandelenprijs van Tesla, waardoor één Tesla-aandeel 261 euro waard werd. Dat is pas lekker! Echter is het wel een opmerkelijk gegeven, aangezien er eerder werd beweerd dat Tesla 7% minder auto’s had verkocht in het derde kwartaal. Beleggers denken echter dat het in het vierde kwartaal beter zal gaan, met de nieuwe Tesla Model 3 in China en de aankomende Tesla Cybertruck.

De rijkdom van Elon Musk komt vooral door zijn slimme afspraken omtrent zijn Tesla ‘loon’. Hij maakte namelijk in 2018 de afspraak dat hij het recht heeft om bepaalde aandelen tegen een gereduceerde prijs te kopen in plaats van het ontvangen van loon, mits hij bepaalde doelstellingen heeft behaald.