Disclaimer: De key bij al deze gewoonten is om behulpzaam te zijn, maar niet respectloos. Geef haar het gevoel dat je haar helpt omdat je veel om haar geeft, niet omdat ze deze dingen niet zelf zou kunnen.

De deur openhouden

De dame in kwestie zal zich gevleid voelen wanneer je de deur voor haar open doet. Overdo het echter niet. Je hoeft echt niet altijd als allereerste naar de deur te rennen om deze voor haar open te doen.

Haar stoel aanschuiven

Wanneer je dit doet in een restaurant ben je binnen, ze zal zich enorm speciaal voelen en de mensen om je heen zullen je goede manieren ook waarderen.

Haar je trui of jas geven als ze het koud heeft

Had ze zelf een jas mee moeten nemen? Ja.

Ben jij galant en geef je haar je jas of trui wanneer je meisje het koud heeft? Ook ja.

sweater gentleman

Complimenten zijn altijd gemeend

Geen simpele “je ziet er leuk uit vandaag”, maar een compliment dat laat zien dat jij zelfs de kleinste schoonheden aan haar opmerkt. Of deze nou van binnen of van buiten zitten. Dat laat haar zien dat jij degene bent die het meest om haar geeft.

Gepaste cadeaus op gepaste momenten (met af en toe een kleinigheidje)

Jubileum? Verjaardag? De perfecte gentleman weet altijd wat hij moet geven om een cadeautje zo persoonlijk mogelijk te geven. Dat ene geurtje dat je zo lekker vond? Kaartjes voor een kunstexpositie waar ze al tijden naartoe wil? Of iets simpels als een picknickdate in het park: de prijs maakt niet uit, als je maar interesse in haar hobby’s en voorkeuren toont. Zorg wel dat je deze cadeaus niet alleen geeft als je iets goed te maken hebt, dat wordt heel snel vervelend.

(Ps. een bloemetje of chocolaatje op z’n tijd valt nooit verkeerd in de smaak!)

date

En als laatste: respect voor vrienden en familie

Goed, het kan zijn dat je die ene tante of die ene vriendin niet zo leuk vindt, maar respect voor anderen hoor je altijd te hebben. Al helemaal als ze haar dierbaar zijn. Een echte gentleman zul je daarom nooit horen klagen op een familiebijeenkomst: als het belangrijk is voor haar, doe je het graag.

Wil je graag galant overkomen op de eerste date? Deze tips gaan je daarbij helpen.