De e-bike top 5 van 2022 volgens de ANWB

Uit de ANWB e-bike test kwamen een paar duidelijke winnaars. Deze vijf e-bikes scoorden een 8,0 of hoger en zijn volgens de ANWB dus een goede aanwinst voor wie overweegt een e-bike aan te schaffen.

1. BESV TR 2.1 LS – 8,0

De BESV TR 2.1 LS is nieuw op de Nederlandse markt en scoort gelijk goed. De fiets heeft verreweg de beste actieradius uit deze top vijf. Dat is het aantal kilometers dat je op een volle accu kunt fietsen. In dit geval gaat het om 80 tot 100 kilometer op de laagste stand. De aanschafprijs ligt op €3099.

BESV TR 2.1 LS

2. Bikkel Ibee Tuba Disk Gates – 8,0

Net als de BESV scoort de Bikkel precies een 8,0 in de test. Vooral de ondersteuning van de motor op een vlak terrein scoort heel goed. Heuvels op gaat iets moeilijker, maar is alsnog zeker niet slecht. Alleen de actieradius valt iets tegen. De Bikkel Ibee Tuba Disk Gates kost €2999.

Bikkel Ibee Tuba Disk Gates

3. Advanced Comfort Plus Wave – 8,1

De Advanced Comfort Plus Wave is volgens de ANWB geschikt voor vrijwel elke situatie. Goed voor naar je werk, maar met een prima actieradius van 65 kilometer ook om te toeren. Ook de ondersteuning van stabiliteit scoren erg goed. Voor €2999 heb je een exemplaar in je bezit.

Advanced Comfort Plus Wave e-bike

4. Moustache Samedi 27 Open Xroad 2 – 8,2

Dit is de lichtste fiets uit de test: samen met de accu weegt de Moustache slechts 24,7 kilo. Vooral de remmen, stabiliteit en de ondersteuning van de motor worden goed beoordeeld. Helaas is dit ook de duurste fiets met een prijs van €3299. En dan moet je er ook nog zelf een slot op monteren.

Moustache Samedi 27 Open Xroad 2

5. Cube Supreme Hybrid Pro 500 – 8,4

De winnaar van de test! De Cube Supreme Hybrid Pro 500 scoorde maar liefst een 8,4 en is daarmee de beste e-bike uit de test. Aan deze fiets hangt een prijskaartje van €2899 euro. Meer weten over deze e-bike? Waarom de Cube e-bike de winnaar is volgens de ANWB kun je lezen in dit artikel.

cube supreme hybrid pro 500

Vallen deze e-bikes toch iets te duur uit voor jouw smaak? De Lidl heeft regelmatig goede deals op e-bikes die ook nog eens top reviews krijgen.