Vreemdgaan gebeurt vaker dan je denkt

Je hoopt toch dat het je nooit overkomt, maar toch gebeurt vreemd gaan vaker dan je denkt. Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt of heb je het in je directe kringen wel eens zien gebeuren. Wat ook niet helpt, is dat er tegenwoordig zelfs veel websites en datingapps zijn die juist gericht zijn op mensen die willen vreemdgaan. Het blijkt namelijk zo te zijn dat ongeveer 60% van de mannen wel eens vreemd is gegaan. Onder vrouwen ligt dat percentage rond de 50%. Wat de precieze classificaties zijn voor vreemdgaan is nog wel onduidelijk.

 

Met wie gaan vrouwen het vaakst vreemd?

Het lijkt misschien gek maar er zijn toch aanwijzingen dat vrouwen met een bepaald soort man vreemd gaan. Dit hebben ze op één van de overspel-websites weten te achterhalen. Aan de hand van een enquête onder 8000 leden werd er gevraagd naar verschillende beweegredenen en factoren onder de vreemd-gangers. Daaruit kwam naar voren dat het gevaar blijkbaar dichterbij is dan je denkt. Zo gaven de meeste vrouwen in de enquête aan dat zij vreemdgaan met de buurman. Wat de precieze reden is waarom vrouwen vaak voor de buurman kiezen is niet verder uitgelicht. Misschien omdat deze persoon vaak in de buurt is en je makkelijk tussen huizen kunt wisselen, of omdat iedereen hele aantrekkelijke buurmannen heeft. Het onderzoek is echter gedaan door een website die vreemdgaan juist stimuleert. Het is daarom ook belangrijk om de resultaten toch met een korrel zout te nemen.

mannen vrouwen meest vreemd gaan

Had jij aanzien komen dat de meeste vrouwen uit het onderzoek het liefst met de buurman vreemdgaan? Een goed idee om het toch even in de gaten te houden. Uit een ander onderzoek is naar voren gekomen dat er ook bepaalde beroepen zijn die vrouwen het meest aantrekkelijk vinden voor hun potentiële buiten-partners.