1. Handelaars

29% van de mannen die mee hebben gedaan aan het onderzoek werkte in de handel. “Banen in de handel hebben vaak onregelmatige uren en zijn vaak gestructureerd in ploegendienst, wat betekent dat het voor mannen gemakkelijker is om onder de radar te vliegen als het gaat om rondsluipen met een affaire-partner.” vertelt Isabella Mise, de directeur van Communication bij Ashley Madison. 

2. IT

12% van de mannen die de datingssite gebruikte gaf aan dat ze in de IT werken. Vroeger stonden IT’ers niet bepaald bekend om hun charmes, maar tegenwoordig is dat wel anders.

3. Zelfstandig ondernemer

Zelfstandig ondernemer stond op plek #3 van de resultaten van het onderzoek. Zelfstandig ondernemers doen alles op hun eigen voorwaarden en manier. Dus ‘waarschijnlijk zullen zij de leiding nemen over hun seksleven op de manier waarop ze hun zaken doen’ volgens het het onderzoek.

4. Horeca

8% van de mannen werkte in de horeca. Die mannen werkten als obers, barmannen, barista’s en in een hotel. Over het algemeen is het wel bekend dat er veel wordt vreemdgegaan in de horeca. Dit onderzoek bevestigt het maar weer.

5. Finance

In de financiële sector gaat zo’n 8% vreemd van de mannen. Hetzelfde geldt voor de mannen in de financiële sector en handelaars. Onregelmatige uren maken het voor hen gemakkelijker om onder de radar te blijven.

6. Marketing en communicatie

Communiceren kunnen de mannen wel uit deze sector. 6% van de deelnemers werkt in de marketingcommunicatie branche.

7. Medische sector

De womanizers van de medische sector staan er natuurlijk ook tussen. 5% van de mannen die deelnamen bestaat uit dokters of verplegers.

8. Advocaten en juristen

4% van de juristen & advocaten ging vreemd en de discussie ga je niet winnen van een advocaat of jurist.

9. Leraren

Professoren, leraren en docenten; 4% van de mannelijke cheaters zaten in het onderwijs. Misschien hebben zij zelf eerst nog een lesje nodig? 

10. Entertainment

Kunst en entertainment hadden ook een opkomst van 3% voor mannelijke vreemdgangers.

11. Agricultuur

3% van de mannelijke cheaters werkte in de landbouw. Toch een opvallende in dit rijtje. 

12. Social work

En de laatste van het rijtje, social work. 2% van de mannelijke deelnemers waren maatschappelijk werkers. Naast onderzoek over de beroepen van de mannen die het vaakst vreemdgaan, is er ook een onderzoek over de leeftijd wanneer mannen en vrouwen het vaakst vreemdgaan. Benieuwd? Bekijk de leeftijden waarop de meeste mannen en vrouwen vreemdgaan.