De winnaar van de ANWB e-bike test 2022

E-bikes zijn allang niet meer alleen voor de oudjes. Maar het kiezen van de beste e-bike kan nog best een kunst zijn, want er zitten nog wel wat meer kanten aan dan bij een gewone fiets. De ANWB test elk jaar verschillende e-bikes op allerlei onderdelen en volgens de ANBW zelf was de test nog nooit zo grondig als dit jaar. De Cube Supreme Hybrid Pro 500 kwam als de winnaar uit de bus en is de best geteste e-bike.

cube supreme hybrid pro fiets e-bike

Zonder motorondersteuning fiets de e-bike heel licht. De Bosch middenmotor is zeer stil maar levert een krachtige ondersteuning. Een klein nadeel is wel het accuvermogen. De e-bike heeft een actieradius – het aantal kilometers dat de accu het volhoudt – van 42 tot 55 kilometer, afhankelijk van hoe zwaar het parcours is.

De Cube Supreme Hybrid Pro is de best geteste e-bike

De cijfers per onderdeel zijn uiteenlopend. Zo krijgt de e-bike een 9,4 voor de trapondersteuning op een vlakke weg, maar krijgt het gebruiksgemak ‘slechts’ een 7. Al met al komt er echter een mooi cijfer uit: de fiets wordt beoordeeld met een 8,4 en is daarmee de beste uit de test.

anwb test voor beste e-bike

Andere dingen die goed scoorden waren de remmen, die soms zelfs iets te krachtig zijn, en het comfort van de fiets. Zelfs op een slecht wegdek fiets je comfortabel en de vering is makkelijk verstelbaar naar je wensen. Ook het display, dat midden op het stuur zit, is makkelijk te bedienen. Een nadeel van de fiets is dat het plaatsen van de accu vrij lastig kan zijn, al kun je de e-bike gelukkig ook opladen zonder dat je de accu hoeft te verwijderen.

Goedkoop is de e-bike niet, want je mag maar liefst €2899 euro neertellen voor een exemplaar. Natuurlijk krijg je dan wel waar voor je geld. Een accu met een grotere actieradius kost je €200 meer. Een vervangende accu is €799.