Hoe kan je dunner lijken met de goede kleding?

Verschillende kledingstukken kleden verschillend af. Horizontale strepen laten je bijvoorbeeld breder lijken, terwijl verticale strepen je slanker laten lijken. Hoe je ook gebouwd bent, er zijn verschillende manieren om met je kleding jezelf dunner te laten lijken. Door deze drie tips te volgen kun je stijlvol de deur uit zonder je zorgen te hoeven maken hoe je kleren je eruit laten zien.

 

Zwart kleedt af

Donkere kleding laat je slanker lijken. Zwart is dus ideaal wanneer je er dunner uit wil zien. Helemaal als je voor zowel een zwart shirt of zwarte trui in combinatie met een zwarte broek gaat. Dat komt doordat bij zwarte kleding de aandacht juist bij het lichaam vandaan en naar je hoofd, handen en voeten wordt getrokken. Een zwart T-shirt op een lichte broek – of andersom -is echter uit den boze: door het contrast kun je juist breder en korter lijken, precies wat je wilt voorkomen.

basic T-shirt kopen goede kledingstijl

T-shirt

Zwart €32 Shop nu
pantalon mannen hoelang broek pak

Broek

Zwart €79,50 (aanbieding) Shop nu

Kies de juiste halslijn

De halslijn of kraag aan je shirt of trui maakt verschil. Die grofgebreide coltrui kun je beter in de kast laten hangen. De juiste kraag maakt een groot verschil in hoe je eruit ziet. Vooral truien met een dikke of hele hoge kraag kun je het beste vermijden. In plaats daarvan kun je beter voor een crewneck gaan, met een ronde hals. Een V-neck is je beste keuze. Die V laat je namelijk langer en slanker lijken. Dit effect kan ook gecreëerd worden door een overhemd open te laten vallen in een V-vorm.

knitted overhemd

Knitted

Overhemd €135 Shop nu
hoe kan je dunner lijken kleding

Trui

Donkerblauw €165 Shop nu

Vermijd dikke, zware kleren

Natuurlijk, wanneer het koud is, ben je eerder geneigd een dikke trui en dikke jas aan te trekken. Die dikke kleding laat je ook gelijk een stuk breder lijken. Natuurlijk hoef je niet in een T-shirt de deur uit als het bijna vriest, maar er zijn ook genoeg warme jassen en truien te vinden die niet heel dik zijn. Lange jassen zijn warm maar minder dik, waardoor ze mooi afkleden.

lange jas heren

Jas

Navy €399 Shop nu
parka beige

Jas

Beige €449 Shop nu

Met deze tips kun je er dus voor zorgen dat je slanker lijkt, maar misschien ben je juist slank en op zoek naar manieren om breder te lijken. Ook die tips hebben we voor je.