Met deze tips kan jij breder lijken als man

Elk lichaam is anders. Net zoals de één bovengemiddeld lang is en de ander juist klein, zit er ook verschil in lichaamsbouw. Mocht jij geen sportschool fan zijn, of gewoonweg niet het resultaat boeken dat je zou willen, dan is het begrijpelijk dat breder lijken hoog op jouw wensenlijst staat. Het is fijn om te weten dat er een aantal tips zijn waarmee je toch weer een stap verder bij je einddoel bent. Dit neemt niet weg dat sporten toch de nummer één oplossing is om wat minder slank door het leven te gaan. Gelukkig kan spieren opbouwen zonder sportschool-abonnement ook. Naast het sporten, zijn er gelukkig nog andere stijl- en verzorgingstips, waarmee breder lijken geen probleem meer is.

1. Aandacht besteden aan je huid

Met die vele regen van de laatste tijd is het nog moeilijk voor te stellen, maar er komt een punt dat we het strand weer opzoeken. Breder lijken op het strand heeft alles te maken met je huid. Smeer je huid dan ook vooral in met zonnebrand. Hierdoor lijkt je huid gladder en lijkt je lichaam een stuk gespierder.

Ook huidolie brengt dit effect teweeg, maar pas hiermee op als je de felle zon opzoekt. Totdat het weer zomer is, is er ook een manier om je huid wat bruiner te doen lijken. Een bezoekje aan de zonnebank laat je spieren en aderen een stuk duidelijker uitkomen.

breder lijken
Foto via; Instagram @jf_maier

2. Een kort kapsel

Niet alleen kleren maken de man, ook je kapsel is erg belangrijk. Wil je breder lijken, neem dan vooral je lichaamshaar en hoofdhaar onder handen. Een kale kop zorgt ervoor dat de focus meer op je lichaam, nek en schouders ligt. Vind jij dit een drastische verandering, check dan de ideeën voor korte herenkapsels. Ook je borsthaar afscheren zorgt ervoor dat je breder lijkt, en er meer aandacht uitgaat naar je borstkas. Toch maar die tondeuse tevoorschijn halen dus.

3. Breder lijken via je kleding

Nu het nog geen strandweer is en mensen je waarschijnlijk niet met een ontblote borstkas gaan zien, kan je gelukkig ook veel bereiken met je kleding. De pasvorm van je jeans is bijvoorbeeld enorm belangrijk. Ga allereerst voor kledingstukken in een slim fit. Deze pasvorm accentueert minder dan een skinny fit. Zeker als jij erg dunne benen hebt, kan een slim fit of straight fit zorgen dat dit minder opvalt.

jeans heren breder lijken

Jeans

Heren €135 Shop nu

Draag ook meerdere lagen over elkaar. Breder lijken doe je al gauw door meerdere lagen, en ook creëer je zo diepte in je outfit. Kies stoffen uit waarin je het niet te warm krijgt en draag niet té veel lagen. Symmetrie kan ook goed van pas komen indien jij een dunne lichaamsbouw hebt. Als jij dunne benen of dunne armen hebt, laat dit dan ook terugkeren in je andere kledingstukken. Door bijvoorbeeld een wijde jas erbij te dragen, laat je de aandacht niet uitgaan naar dat ene dunne onderdeel van je lichaam.

Check alle kledingtips voor mannen met een slanke lichaamsbouw, zodat je met je gehele outfit breder kan lijken.