Met de fietscaravan op vakantie in Nederland

Een fietsvakantie is geen nieuw concept, maar de combinatie met een caravan is zelfs voor ons iets waar we aan moeten wennen. Nu kunnen we ons voorstellen dat een fietstocht naar Frankrijk wellicht iets te veel van het goede is, maar deze Deense fabrikant speelt wel handig in op het schuldgevoel van de milieubewuste vakantieganger. Deze lichtgewicht fietscaravan moet namelijk een einde maken aan de vervuilende autorit naar je vakantiebestemming.

 

Het hele idee is zo simpel dat je de vraag kan stellen waarom het niet eerder is bedacht. De caravan biedt namelijk alles wat je nodig hebt voor een topvakantie op de camping. Ondanks het ogenschijnlijk compacte formaat is de sleurhut ruimer dan je zou denken en met een beetje fantasie zou het zelfs het label ‘luxe’ er op kunnen plakken. Het ding is namelijk uitschuifbaar en heeft in de uitgeklapte opstelling een lengte van maar liefst 2.85 meter. Met een hoogte van 1.75 meter en een breedte van 90 centimeter doet de fietscaravan het niet onder voor een gemiddelde caravan.

fietscaravan twee personen

Om het ideaal te maken hebben de bedenkers van de fietscaravan hun fantasie volledig benut. Zo is het bed met een lengte van 2 meter niet alleen lekker groot, je kan het ook eenvoudig ombouwen tot aangename zithoek. Een luifel kun je aan de deur bevestigen zodat je zelfs buiten beschut kan genieten van het vakantieweer. Voor de stroomvoorziening maakt het ding gebruik van zonnepanelen. Al met al heb je zo’n 300 liter aan opbergruimte. Het enige wat ontbreekt is wellicht de badkamer, maar met een beetje mazzel tref je een camping met een gemeenschappelijk douche- en toiletruimte.

Hoe duur is de fietscaravan?

Mocht de fietscaravan iets zijn waar je altijd al naar hebt uitgekeken, check dan eerst even je banksaldo. Het hele ding is namelijk allesbehalve goedkoop. Kun je spontaan echter zo’n 4000 euro zonder blikken of blozen aftikken, dan staat niets je in de weg of een waanzinnige vakantie te gaan beleven.