De Spaanse Alfredo Galán

De nieuwe Netflix documentaire gaat over een Spaanse seriemoordenaar genaamd Alfredo Galán. Alfredo stond ook wel bekend als de ‘The Playing Card Killer’. Deze naam heeft hij gekregen omdat hij bij elke moord die hij gepleegd had, een speelkaart had neergelegd. Deze moorden zijn wel alweer een tijd geleden. In 2003 was Alfredo namelijk actief.

 

The Playing Card Killer

Het opvallende aan zijn bijnaam is dat hij eigenlijk helemaal niet gepland had om speelkaarten bij zijn moorden neer te leggen. Bij zijn eerste moord was er namelijk een speelkaart bij de voeten van het slachtoffer gevonden. Dit ging natuurlijk de hele wereld rond door de media. Vanaf dat moment besloot hij het bij al zijn slachtoffers te doen en zo kwam hij dus aan zijn naam. Door dit ‘ongelukje’ werd het ook steeds lastiger voor de rechercheurs. Zij zoeken natuurlijk altijd naar verbanden, maar die waren er niet.

Nu op Netflix: true-crime serie over gruwelijk Spaans verhaal

De Netflix documentaire ‘The Playing Card Killer’

Netflix heeft nu dus een documentaire gemaakt over dit gruwelijke verhaal. De serie bestaat uit drie aflevering van ongeveer drie kwartier lang. Dit is de enige documentaire waarbij je ook getuigen van de moorden hoort spreken.

Sommige misdaden had Alfredo namelijk niet volledig ‘afgemaakt’. Alfredo schoot vaak mensen door hun hoofd, maar niet bij iedereen ging dat goed. De slachtoffers overleefden het dus soms. Dat maakt deze documentaire een echte authentieke thriller.

Ben je benieuwd wat je in juni nog meer kan verwachten op Netflix?