‘Five cars to drive before you die’

Marktplaats heeft onderzoek gedaan om erachter te komen welke vijf auto’s Nederlanders absoluut in hun leven willen rijden en wat hun ultieme droomauto is. Dit heeft geresulteerd in de ‘Five Cars to Drive Before you Die’.

Nederlanders houden niet van buitensporige wagen

Je zou wellicht verwachten dat men zou gaan voor de meest extravagante auto’s. Bolides waarin ze eigenlijk nooit zouden kunnen rijden, of dat nou komt door de exclusiviteit of het prijskaartje van de wagens. Echter blijkt het zo te zijn dat wij Nederlanders toch nog best wel rationeel zijn als het gaat om onze droomauto. Geen gifgroene Lamborghini’s of gouden Bentleys, maar auto’s die enigszins nog binnen handbereik liggen (op enkele uitzonderingen na).

marktplaats
Foto via Marktplaats

Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat de Audi RS6 de ultieme droomauto is. Dit mag eigenlijk geen verrassing heten want dit is de sportiefste en snelste Audi die je op de markt zult vinden. En de begrippen ‘sportief’ en ‘snel’ zijn altijd positief als het gaat om auto’s.

Op de tweede plek komt het topmodel van MINI: de MINI Cooper S. De top 3 wordt compleet gemaakt door de dikke sportwagen van Audi: Audi R8. Op plek vier en vijf volgen opnieuw snelle wagens: de BMW M5 en de Volkswagen Golf GTI.

Niet alleen mannen houden van auto’s met pit

De top 4 voor mannen bestaat compleet uit sportwagens. De razendsnelle en sportieve Audi RS6 gaat als eerste over de finish line, met maar liefst 21,5% van de stemmen. Daarna volgt de BMW M5, met 16,7% van de stemmen, en op drie de Audi R8. Oké deze eerste drie wagens zijn al vrij prijzig, maar over nummer vier en vijf blijft het hoogstwaarschijnlijk echt bij dromen. We verwachten namelijk niet veel mannen met een Bugatti Chiron of de Bentley Continental onder hun kont te zien.

marktplaats audi RS6
Foto via Marktplaats

Bij de vrouwen staat de MINI Cooper S op de eerste plek, een auto die altijd in de smaak blijft vallen. Op de tweede en derde plek bij de vrouwen staan de Audi RS6 en de Volkswagen Golf GTI. En de vierde en vijfde plek worden gedekt door de Audi R8 en de BMW M5, welke ook tussen de favorieten van de Nederlandse mannen te vinden zijn. Het blijkt dus dat vrouwen ook wel degelijk om de looks en power geven, aangezien het allemaal bolides met pit zijn.

BMW M5 Marktplaats
Foto via Marktplaats

Audi’s zijn niet populair in Flevoland

Opvallend genoeg staat er geen Audi in de top 5 van Flevoland, terwijl dit bij alle andere provincies wel het geval is. Hier is de Volkswagen Kever het populairst, gevolgd door de Volkswagen Golf GTI. Ook is het bijzonder dat de iconische Ford Mustang Eleanor alleen in de top 5 voorkomt in Limburg. Wellicht zullen ze in het zuiden de film Gone in Sixty Seconds vaker kijken. Friesland is op zijn beurt de enige provincie met een Ferrari in de top 5.

Marktplaats
Foto via Marktplaats

Marktplaats is dé autosite van Nederland

Marktplaats krijgt 2,7 miljoen unieke bezoekers per maand. Ze hebben dan ook een groot aanbod in auto’s waar van alles tussen zit zoals: sportwagens, klassieke auto’s, cross-overs en elektrische auto’s. Alles – maar dan ook écht alles – kan je op de advertentiewebsite vinden.