Toename in elektrische auto’s

Afval scheiden, minder water gebruiken en minder gas. Wij proberen allemaal ons steentje bij te dragen. Naar aanleiding van een onderzoek van Marktplaat, blijkt ook de interesse in elektrische auto’s toe te nemen. Waar vorig jaar 5,6% van de Nederlanders nog aangaf binnen twee jaar een elektrische auto te willen aanschaffen, gaf 10,7% dit jaar aan er waarschijnlijk één te kopen en 17,8% is geïnteresseerd in het aanschaffen van een hybride. Speciaal hiervoor hebben wij de beste deals van elektrische auto’s op Marktplaats geselecteerd.

Tweedehands elektrische auto’s op Marktplaats

1. Citroen C-Zero €7.795,-

Waar een kleine vijf jaar geleden een elektrische auto onder de €10.000,- ondenkbaar was, is het toch echt aangebroken. Daarom starten we met de C-Zero. Een kleine stadsauto, volledig elektrisch. De auto heeft een actieradius van 130 kilometer, wat hem ideaal maakt voor het dagelijkse stadsverkeer. Daarnaast is die in een kleine 6 uur helemaal volgeladen. Praktisch en wendbaar.

elektrische auto's

2. Hybride Opel Ampera €9.249,-

Een iets luxere hybride auto voor nog geen €10.000,-. Klinkt goed toch? Deze zwarte Opel Ampera komt uit het jaar 2018 en heeft een kilometerstand van 182.811. Hij verbruikt 83,33 liter per kilometer en de motor heeft een inhoud van 1.398 cc. Dus mocht je op zoek zijn naar een dagelijkse auto waarmee je door heel Nederland kan touren? Dan is de Opel Ampera dé auto voor jou.

elektrische auto's

3. Renault ZOE €9.679,-

De heren van Conexxion weten hoe de auto in elkaar steekt. Zij gebruiken hem namelijk om zichzelf te verplaatsen wanneer ze niet met de bus rijden. Met een actieradius van ongeveer 300 kilometer is deze perfect voor je wekelijkse ritjes. Daarnaast zit er een snel lader op deze Renault ZOE. Ideaal dus voor dagelijks gebruik!

elektrische auto's

4. Hyundai IONIQ €35.495,-

Nu komen we in de wat duurdere categorie terecht. Deze Hyundai is een relatief nieuw model met slechts 3 kilometer op de teller. Mocht je niet zo’n held zijn in het vinden van de weg? Geen probleem. Je hebt je hele leven lang gratis updates voor de navigatie. Het kleurenpalet zorgt daarnaast voor een opvallende wagen. Ondanks dat je niet te horen bent maak je toch de blits!

elektrische auto's

5. BMW I3S €38.695,-

Deze BMW I3S is uitgevoerd in zwart en rood en heeft een performance upgrade. Hierdoor heeft de auto ongeveer 184 pk en tikt ie binnen 7 seconden de 100 km/u aan, met een topsnelheid van 160 kilometer per uur. Het is een compact en opvallend auto met 14.950 kilometer op de teller. Dus mocht je op zoek zijn naar een wat sportievere elektrische auto, dan is dit jouw kans.

BMW

6. Tesla Model X 75D €73.950,-

Een rijtje met elektrische auto’s is natuurlijk niet compleet zonder een Tesla. We hadden kunnen kiezen voor een Model S of 3, die in aanschaf een stukje goedkoper zijn. Maar dit is wel het pronkstuk onder de elektrische auto’s. Met de bekende vleugeldeuren en het grote display is dit de parel van het rijtje.

Tesla marktplaats

Mocht je op zoek zijn naar een camper om met je vrienden te touren, dan mag je zeker deze Marktplaats deals niet missen.