Een vermoorde voetballer in Dogs of Berlin

Dogs of Berlin werd in 2018 speciaal voor Netflix geproduceerd. Hiermee is het de tweede Duitse serie die als Netflix Original werd uitgebracht. Het paranormale Dark was de eerste serie in deze categorie. In het begin van de serie wordt Orkan Erdem vermoord aangetroffen. Erdem is een bekende voetballer van Duits-Turkse komaf en spits van het Duitse elftal. Zijn moord gaat dus niet onopgemerkt en moet worden opgelost.

De taak om dit te doen is weggelegd voor politieagenten Erol Birkan en Kurt Grimmer. Beide politieagenten krijgen niet alleen in het moordonderzoek maar ook in hun privésfeer de nodige uitdagingen te verduren. De complexiteit van de zoektocht naar de moordenaar helpt daar niet aan bij.

Maatschappelijke motieven

Gaandeweg wordt de harde realiteit van de Berlijnse samenleving aan het licht gebracht. Er blijken zowel politieke, racistische als religieuze motieven te zijn voor de moord. De verdachten verspreiden zich dan ook over verschillende lagen van de samenleving. Hebben de neonazi’s uit een buitenwijk Erdem’s dood op hun geweten? Zijn Turkse nationalisten boos dat hij voor Duitsland speelt en niet voor Turkije? Of is het een afrekening in het criminele circuit?

De zoektocht van Birkan en Grimmer neemt de kijker van de diepste uithoeken van de Berlijnse onderwereld mee naar de hoogste kringen van de voetbalwereld. Kwesties als racisme en corruptie komen hierdoor aan bod. Dogs of Berlin lijkt niet enkel te draaien om één sterfgeval, maar om de Berlijnse samenleving en hoe hierin alle facetten met elkaar verbonden zijn.

Spannende Netflix-serie

Antwoord op de vraag wie verantwoordelijk is voor Erdem’s dood vind je in de tien afleveringen van Dogs of Berlin. Die staat inmiddels al een tijd op Netflix. Heb je de serie al gezien? Of op zoek naar een soortgelijke misdaadserie? Dan kan je de serie The Bridge wellicht proberen.