Libido bij vrouwen

Over het algemeen hebben vrouwen ook echt wel zin in actie onder de lakens, vooral als ze erg verliefd zijn op hun partner. Maar meestal hoor je toch verhalen van mannen die klagen over het libido van hun vriendin of vrouw. Niet heel gek, want mannen hebben een hoog gehalte testosteron in het lichaam dat ‘de zin’ verhoogt.

We willen allemaal beter worden in bed, maar als het aankomt op leeftijd is dit altijd een gevoelig onderwerp, zowel bij mannen als bij vrouwen. Het is daarom goed om te weten op welke leeftijd vrouwen het hoogtepunt van libido hebben bereikt. Hoelang kunnen we er vanuit gaan dat het hoog ligt?

Groot verschil tussen man en vrouw

Vrouwen zijn in hun hoofd over het algemeen op hun 18de met hele andere dingen bezig dan veel mannen. Ze hebben het vaak emotioneel wat zwaarder, doordat ze bijvoorbeeld lastige keuzes voor de toekomst moeten maken of veel bezig zijn met schoolzaken. Zij voelen die druk eerder dan mannen. Daarentegen staan mannen op dat moment juist in de startblokken om een wilde avond te beleven. Dat gaat overigens bij mannen ook nog wel even door: op hun 55ste zakt het meestal pas weg. Bij vrouwen is het een heel ander verhaal: meestal hebben ze op hun 32ste het hoogtepunt van hun libido bereikt. Niet gek, want volgens onderzoek voelen vrouwen zich op die leeftijd het aantrekkelijkst.

Meestal drinken ze op die leeftijd namelijk minder alcohol, eten gezonder en sporten regelmatig. Daarnaast hebben ze meestal alles voor elkaar en is de relatie met familie en vrienden stabiel. Daardoor kunnen ze het meeste genieten van een.

De zin gaat ook weer sneller weg

Vrouwen hebben eenmaal een lager gehalte testosteron in hun lichaam, daardoor is hun piek in het libido ook sneller weer weg. Bij de meeste vrouwen verdwijnt het weer rond hun 40ste. Dat heeft dus te maken met de hormonen testosteron en oestrogeen. Dus mannen, bereid je alvast voor op die tien jaar, want daarin moet je het vaakst actief zijn.