De muzikale carrière van DJ Tiësto

Tiësto, pseudoniem van Tijs Verwest, geldt als één van de meest legendarische dj’s ter wereld. Met zijn repertoire weet hij elk dancefeest volledig naar zijn hand te zetten. Hoewel de nuchtere Brabander al over de 50 is, is zijn populariteit nog altijd immens.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiësto (@tiesto)

In 1999 brak hij wereldwijd door met zijn Innercity optreden. Sindsdien timmerde Tijs hard aan zijn muzikale carrière. Gigantische hits als The Business, Red Lights, The Motto en Wasted volgden. Hij wist onder andere een World Music Award for Best DJ, een Grammy Award for Best Remixed Recording, MTV Music Award en een DJ Award For Best International DJ binnen te slepen. Ook werd hij verschillende keren uitgeroepen tot beste DJ ter wereld. Behoorlijk indrukwekkend!

Verder heeft de DJ behoorlijk wat samenwerkingen met grote artiesten op zijn naam staan. Zo maakte hij eerder nummers met onder meer John Legend, Nelly Furtado, collega-DJ Hardwell en Ava Max.

Pandjesbaas Tijs Verwest

Maar zoals tegenwoordig zoveel bekenden heeft Tiësto zich de afgelopen jaren ook toegelegd op de wondere wereld van het vastgoed. hij is niet voor niks een van de rijkste dj’s ter wereld.

Samen met notaris Rob van den Eijnden heeft Tijs eind vorig jaar Willemstraat BV opgericht. Deze besloten vennootschap bezit 13 woningen in de Bredase Willemstraat. In 2008 kocht Verwest nog een appartementje midden in het pittoreske centrum van Breda, voor € 360.000. Deze gebruikt hij privé als hij een keer in Nederland is, want Tijs verblijft vooral in plaatsen als New York. Via een andere BV zou hij nog een object in Breda bezitten, waar hij in 2019 liefst € 5,45 miljoen voor neerlegde Daarnaast beschikt hij nog over winkelvastgoed in Etten-Leur, een stad tussen Breda en Roosendaal. Een ware pandjesbaas dus, maar met zijn nog altijd gigantische jaarsalaris kan hij zich dat moeiteloos veroorloven.