Kleiner wonen

Tiny houses. Het is een fenomeen dat de laatste jaren steeds meer is toegenomen. In plaats van enorm duur een klein flatje huren, wonen op een flutlocatie en constant last hebben van de buren werd nu de mogelijkheid geboden je eigen grond te kopen en daar een klein (vaak semi-zelfgebouwd) huisje op te zetten. In de long run zou je goedkoper uit zijn en gelukkiger wonen. En het werkt, want steeds meer mensen doen het. Een tiny house hoeft geen hutje zonder elektriciteit en water te zijn. Sterker nog: in je eigen tiny house kun je het design helemaal zelf bepalen, zodat je aan luxe niks te kort komt. Toch denken wij dat een tiny house nog een ander voordeel kan hebben: het lijkt ons een perfect vakantiehuisje!

Bouwpakketje

Op Amazon staat nu dit huisje te koop. Ja, je moet een beetje klus talent hebben om hem geheel te installeren, maar volgens de site krijg je duidelijke instructies zodat dit niet moeilijk hoeft te zijn. Ook staat er in de online omschrijving dat het in elkaar zetten je maar 2 uurtjes van je tijd kost. Het huisje staat op palen die gemaakt zijn van staal, dus je hoeft niet bang te zijn dat het om zal waaien. Nog een bonus: het huisje is geheel op duurzame wijze gefabriceerd en krijgt zijn energie van zonnepanelen op het dak, die de accu van het huis in 10 uur helemaal vol maken.

vakantiehuisje 36000

Faciliteiten

Het huisje is eigenlijk een enorm luxe uitklapbare container met alles erop en eraan. Er is een badkamer, inclusief douchecabine en toilet. Ook heb je een kitchenette (kleine keuken, vooral bedoeld voor makkelijke maaltijden), slaapkamer, dinertafel met banken en airco. In de zomer kun je bij de voordeur een mini-veranda uitklappen waar je in de zomer heerlijk op kunt zitten. Een opgesloten gevoel heb je ook niet: er zijn genoeg ramen in het vakantiehuisje, zodat je heerlijk van de omgeving kunt genieten.

tiny house vakantiehuisje

Zin gekregen in een bouwklus, maar niet op zoek naar een tweede huisje? Check hoe je van een dubbeldekker bus een luxe camper maakt. Of tover je voor volgende zomer liever een aantal pallets om in dit brute zwembad?