Kroonprinses Amalia gaat studeren in Amsterdam

Nu haar tussenjaar erop zit, moet ook prinses Amalia eraan geloven. Ze start in september met de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Bij studeren hoort natuurlijk ook het op kamers gaan wonen (als je daar aan toe bent) en ook dat gaat de prinses vanaf september doen.

Ze gaat in een studentenhuis wonen en zal dus ook met medestudenten overweg moeten kunnen. Het blijft natuurlijk een hele ramp om een kamer te vinden in de stad waar je gaat studeren. Ook prinses Amalia is hiervan op de hoogte. Ze geeft dan ook aan zelf heel blij te zijn dat ze iets heeft gevonden omdat ze vorige jaar bij haar vriendinnen heeft gezien hoe moeilijk de zoektocht was.

Onroerend goed van Prins Bernhard van Oranje

Je bent ongetwijfeld bekend met het enorme onroerend goed van Prins Bernhard van Oranje en je zult misschien denken dat prinses Amalia daardoor meteen een woonplek toegewezen zou krijgen. Prins Bernhard junior heeft veel panden en woningen in Amsterdam, maar toch is er naar buiten gekomen dat prinses Amalia géén woning van haar oom heeft gekregen. Ze gaat namelijk wel in Amsterdam wonen en studeren maar heeft haar woning te danken aan de buren uit Griekenland. Deze zijn weer familie van Dreesman, de D in voormalige winkelwarenhuis V&D. Er was ook nog een tijdje het idee dat ze bij haar nicht Eloise van Oranje zal gaan wonen, maar dit blijkt dus niet waar te zijn. Maar waar gaat ze dan wel wonen?

De studentenwoning van prinses Amalia

Zoals al eerder genoemd gaat prinses Amalia wonen in een studentenwoning en daar wonen natuurlijk ook andere studenten in. Maar waar is dat dan precies? Misschien wat ongelukkig voor haar is het redelijk bekend in welke buurt of regio ze gaat intrekken komende september. Ze zal namelijk in een grachtenpand gaan wonen in de regio rond de Wijde Heisteeg en de Oude Spiegelstraat. Lekker centraal in Amsterdam en ook nog eens een prachtige gracht als uitzicht. Voor iedereen is de studententijd spannend en we hopen dat ze zich het daar ook erg naar haar zin gaat hebben.

Studentenwoning prinses Amalia

Nu we het toch over woningen hebben, heb je de waanzinnige villa van zangeres Davina Michelle al gezien?