Onlangs werd de ontullingsdatum van de Playstation 5 al aangekondigd. Naar verluidt zal Sony zijn nieuwe console willen onthullen tijdens het evenement genaamd State of Play, welke plaatsvindt op 12 februari 2020. Ook werd de bizar snelle laadtijd van de PS5 aan het publiek getoond, welke de laadtijd van de Playstation 4 met de grond gelijk maakt. Nu is er een beeld gelekt omtrent het mogelijke design van de Playstation 5.

Design van de Playstation 5

Over het design van de Playstation 5 was er (vrijwel) niks bekend, tot nu. Volgens LetsGoDigital is er een nieuwe game console gepatenteerd door Sony. En al heel snel wordt dan de link gelegd met de toekomstige Playstaton 5. Dit patent toont het design van een elektronisch apparaat van Sony, gemaakt door de technisch directeur Yusuhiro Ootori, welke voor gaming bedoeld lijkt te zijn.

Hoe verliep dit proces in het verleden?

Yusuhiro Ootori is geen onbekende als het aankomt op het ontwerpen en het ontwikkelen van hardware van game consoles. Hij heeft in het verleden namelijk al eens de Playstation 4 helemaal gestript voor een breakdown video. Ook is hij degene die het design van de Playstation 4 bij de Braziliaanse INPI-patentautoriteit heeft opgeleverd, voordat de console in productie ging. De kans is dus zeer aannemelijk dat het patent ├ęcht het design van de PS5 heeft onthult.

Hoewel er dus steeds meer bekend wordt over de nieuwe console, dienen we nog wl even te wachten tot de releasedatum van de Playstation 5. Naar verwachting kunnen we de PS5 namelijk pas – op z’n vroegst – begin volgend jaar verwachten.