Design tips voor een mannelijk interieur

We willen allemaal onze droomwoning creëren. Toch is dit niet altijd even eenvoudig, maar met een aantal design tips gaat het jou zeker lukken om een toffe woning in te richten.

 

1. Bedenk hoe je kleurenpalet eruit gaat zien

Het is altijd handig om een ​​kleurenpalet te hebben om aan vast te houden wanneer je overweegt om kamers opnieuw in te richten. Of je nu kiest voor één kleur en deze combineert met lichtere en donkerdere tinten van dezelfde kleur, of verzadigde (= verdonkerde) kleuren gebruikt met witte accenten voor een hoog contrast, het is de moeite waard om een palet in gedachten te houden voor de daaropvolgende accessoires en meubels. Wit is altijd een tijdloze en schone optie voor het schilderen van kamers, maar heeft ook het risico te klinisch over te komen, dus zorg ervoor dat meubels een warm contrast bieden.

2. Kies jouw droomkeuken

Je kan enorm veel kanten op om jouw droomkeuken te realiseren. Zo zijn er verschillende keukenstijlen die je kan toepassen, maar ook de vorm mag niet ontbreken. Heb jij de ruimte voor een kookeiland of ga je liever voor een stijlvolle keuken in de hoek? Zelfs wanneer jij je keuken hebt gevonden kan je dit helemaal af maken met de juiste toevoegingen. Kies bijvoorbeeld een van deze keukenkranen en customize de kastjes van de keuken. Zo maak jij de keuken helemaal naar jouw stijl.

3. Statement items

Het is natuurlijk enorm belangrijk dat jij je thuis voelt in je eigen huis en het huis je eigen maakt. Dat doe je bijvoorbeeld door statement-pieces toe te voegen aan je mannelijke interieur. Of het nu gaat om een ​​spiegel, een sierlijke tafel, een thuisbar-trolley, een uitgebreide lampencollectie of een dramatisch tapijt, alle huizen hebben statement-pieces nodig. Er is natuurlijk een dunne lijn tussen goede en slechte smaak, maar als je echt van iets houdt, staat het niet in de weg van het kleurenpalet en past het bij de ruimte, ga ervoor. 

4. Creëer een vloerplan

Een andere handige manier om een ​​nieuwe kamer te beginnen is om je eerst over de plattegrond te buigen. Met het vogelperspectief van de kamer in gedachten, is het gemakkelijker om het belang van statement-pieces (zie nr. 3) te overwegen en hoe ze in elkaar passen. Een veelvoorkomende fout in veel huizen is een te druk interieur. Het is niet zo dat alle interieurplannen gebaseerd moeten zijn op minimalisme, maar we raden aan om met een paar essentiële meubels op de kamer te beginnen. Op die manier is het mogelijk om de meubels te schuiven en de kamer anders in te richten als het toch niet bevalt. Ook kun je een tijdje wennen aan de kamer en rustig nadenken of je er nog iets specifieks bij zou willen hebben qua interieur. 

design tips interieur

5. Lampen zijn een must

Een kale gloeilamp aan een draadje kan een stijlkeuze zijn, maar vaak geen hele goede. Elke kamer moet zijn eigen atmosfeer hebben, bepaald door de lichten die worden gebruikt. Geen enkele kamer, behalve misschien een kelder of garage, mag worden verlicht door een eenzame, naakte gloeilamp. Investeer in lampen, groot en klein, overweeg waarnaar ze wijzen, de schaduwen die ze werpen, waar het licht wordt weerkaatst, welk deel van de kamer verlichting nodig heeft (een leesgebied kan bijvoorbeeld iets vereisen dat van bovenaf oplicht) en de toegankelijkheid van de schakelaar. Je wil je meubels bijvoorbeeld niet continu verplaatsen om iets aan te zetten. 

6. Lege muren voorkomen

Kunst aan de muur is misschien wel de snelste en gemakkelijkste manier om inzicht te krijgen in het smaakniveau van een man en zijn persoonlijkheid. We kunnen dit niet genoeg benadrukken: vermijd de clichés. Ja, we waarderen je favoriete films, we waarderen je platen, popart is top en dat geldt ook voor gesigneerde voetbalshirts, maar hang geen dingen aan de muur die je tienerbrein heeft uitgezocht. Koop wat echte kunst. Probeer het ook niet te overdenken: kunst is, net als jouw interieur stijl, volledig subjectief. Houd jij van een print, koop hem dan. Ook kun je natuurlijk dingen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn aan de muur hangen, om je persoonlijkheid nog meer te laten zien. 

Nog inspiratie nodig voor welke kant je op wil met je stijl? Check dan deze 8 stijltips voor een mannelijk huis.