Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars. De stereotype vrouwelijke huiskamer bestaat uit lichte kleuren, kussens met een print en verschillende planten. Mannen willen waarschijnlijk het tegenovergestelde. Een mannelijke huiskamer moet eenvoud, gemak en comfort uitstralen.

Mannelijke favorieten

Om te beginnen bij de bank, de woorden waarmee dit item omschreven gaat worden zijn groot en comfortabel. Een statement lamp moet in ten minste één hoek van de kamer aanwezig zijn. Ook de metalen koffietafel wordt genoemd als een van de favorieten. Met zijn industriële uitstraling is dit een perfect item voor in een mannelijke huiskamer.

mannelijke-woonkamer-manman

Foto via

Hout werkt altijd

Houten meubels in combinatie met donkere meubels geven een rauw, mannelijk effect. Hout werkt bij alle meubels, in alle kleuren en soorten. Van een houten boekenkast tot een houten wand. Check voor inspiratie deze houten wanden achter het bed.

Voeg leer toe

Echte leren items stralen mannelijkheid uit. Een grote leren bank of een ander meubelstuk zal het key item van je huiskamer zijn. Wanneer je voor een comfortabele, leren bank kiest, zorg dat dat hij een speciale plek in je woonkamer krijgt om te zorgen dat het echt jouw pronkstuk wordt.

mannelijke-huiskamer-leer-manman

Foto via

Kleuren en tonen

Zwart, wit, grijs en bruin of diepe tonen zijn toch wel de ultieme kleuren voor een mannelijke huiskamer. Er zijn geen bepaalde regels voor een mannelijke huiskamer want ieder zijn eigen smaak, maar dit kleurenpalet helpt wel om om een mannelijke sfeer te creëren. De kunst is om bij maximaal drie verschillende kleuren te blijven, om het geheel te houden. Op het gebied van patronen, blijf bij strepen, effen designs of simpele geometrische vormen.

mannelijke-huiskamer-manman

Foto via

Accessoires

Accessoires zijn niet alleen voor de vrouwelijke woonkamers. Een toffe platenspeler, een grote lamp, een kleed dat voor de helft onder de bank ligt of een drankenkar, de accessoires maken je interieur af.

Denk groots

Door een groot key item toe te voegen aan je woonkamer zorg je dat je een centraal punt krijgt in de woonkamer. Denk aan een grote bank, een groot schilderij of een flatscreen TV. Houd wel in de gaten dat je niet alléén maar grote of kleine items hebt, zorg dat je hier een balans in vindt.

mannelijke-bank-manman

Aan het interieur van je huis wil je jouw persoonlijke, unieke touch geven. Dat geldt ook voor de andere ruimtes in je woning. Check daarom ook hoe je een mannelijke slaapkamer creëert.