In De Twaalf heeft jury een lastige taak

Net als in veel landen wordt er in België vaak een jury gevraagd om te oordelen over een rechtszaak. Dit is ook het geval in De Twaalf. De titel van deze Belgische serie verwijst naar de juryleden die worden opgeroepen. De persoon die terecht staat is Frie Palmers, een schooldirectrice. Ze wordt voor twee verschillende moorden aangeklaagd. Allereerst de moord op haar beste vriendin Brechtje, achttien jaar geleden. Ook wordt Frie beschuldigt van een recenter feit, namelijk het doden van haar eigen dochtertje. Frie houdt vol dat ze onschuldig is, maar de waarheid blijkt niet zo makkelijk.

De Twaalf op netflix vlaamse serie

Schuldig of onschuldig

Uit de trailer wordt niet goed duidelijk of Frie wel of niet schuldig is. Enerzijds leggen mensen haar de schuld in de schoenen met bewijzen en citaten, maar anderzijds houdt ze zelf vol dat ze onschuldig is. Frie legt juist de schuld bij anderen. Voor de juryleden zorgt dit voor een lastige taak. Ze zijn het dan ook niet met elkaar eens. Bovendien blijkt dat de juryleden zelf ook hun eigen geheimen hebben. Van liquidaties tot huiselijk geweld: aan elk jurylid zit een apart verhaal. In de 10 afleveringen van De Twaalf worden al die verhalen uitgelicht en komt de rechtszaak al gauw in een stroomversnelling.

Belgische content op Netflix

Net zoals er Nederlandse films en series op Netflix staan, staan er ook een aantal Belgische producties. De Twaalf is dan ook niet de enige sterke Belgische serie op Netflix. Ook 13 Geboden is een groot succes én razend spannend. Het bekende Undercover, waarvan er meerdere seizoenen onderweg zijn, is een samenwerking tussen België en Nederland. Genoeg titels dus om de komende tijd mee vooruit te kunnen. Of in elk geval tot 17 april, want dan staat De Twaalf op Netflix. Onze verwachtingen zijn hoog gespannen: op IMDb heeft de serie al een gemiddelde van een 7.8 gekregen.