Na het succes van eerdere Nederlandse/Vlaamse producties smachten we naar meer. Aangezien we nog even moeten wachten tot de release van Undercover seizoen 2, hebben we een andere kijktip voor jullie geselecteerd: de Vlaamse crimeserie 13 Geboden.

13 Geboden

Met de serie 13 Geboden hoopt Netflix wederom een succesvolle Belgische misdaadserie onder de aandacht te brengen. Het verhaal begint bij een moord op een Turks minderjarig meisje, welke ronduit afschuwelijk is. In eerste instantie lijkt de politie de zaak niet op te kunnen lossen, tot ze erachter komen dat het niet alleen bij deze heftige daad blijft.

13 geboden op netflix

De misdadiger blijft verschillende misdrijven plegen die geïnspireerd zijn op één van de 10 geboden van Mozes. Zijn doel: het wakker schudden van de maatschappij. Hij wil dat de inwoners van Vlaanderen hun normen en waarden gaan aanscherpen, terug naar vroeger.

Eén ding is zeker: de man slaagt hierin. De inspecteurs  in de serie beginnen aan een klopjacht, maar krijgen ondanks de bestachtige handelingen wel steeds meer sympathie voor de misdadiger. Veel ophef, heftige gebeurtenissen en grote raadsels spelen een rol in deze bloedstollige misdaadserie.

13 geboden streamen

Het seizoen bestaat uit maar liefst 13 afleveringen, welke vanaf vandaag allemaal te zien zijn op de online streamingdienst. Check de serie hier.