Jonah Hill is bekend geworden als de onvolwassen puber in The 40-year-old virgin en Superbad. Zijn echte doorbraak als gerespecteerd acteur was met Moneyball, waar hij naast Brad Pitt kwam te acteren. Voor deze rol kreeg Hill een Oscarnominatie voor ‘Beste prestatie door een acteur in een ondersteunende rol’. Na Moneyball stroomde de aanbiedingen binnen, en kreeg Hill een rol in onder andere 21 Jump Street, Django Unchained en The Wolf of Wall street.

 Jonah Hill Superbad

Redenen achter Hill’s gewichtsverlies

Hill is naar eigen zeggen al vanaf 2011 bezig met het verliezen van gewicht, met een interval in 2017 voor War Dogs. In een interview met Jimmy Fallon gaf Hill aan dat hij voornamelijk door de hulp van Channing Tatum en diens voedingsdeskundige en trainer af heeft kunnen vallen. Ook doet hij aan Jiu Jitzu, als een soort van coping-mechanisme, omdat hij vroeger werd gepest op school. “Ik denk dat iedereen een versie van zichzelf heeft – ik noem het een momentopname – op een bepaald moment in het leven. Je probeert je te verbergen voor de wereld. Zelfs als je succes krijgt of opgroeit of er knap genoeg uitziet of wat dan ook. Je draagt daar een deel van mee.’ zei Jonah Hill tegen DeGeneres. “Voor mij was het duidelijk, als 14-jarige jongen, met overgewicht, willen passen bij de skaters en hiphopkinderen. Uiteindelijk voelde ik me erg eenzaam en herkende ik mijn eigen waarde niet.”

Jonah Hill Maniac

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jonah Hill (@jonahhill) op

Regisseurscarrière

Hill’s eerste grote film, Mid90s, kwam in november 2018 uit. Mid90s gaat over een dertienjarige jongen die op wordt gevoed door zijn alleenstaande moeder. Ze hebben weinig geld. De jongen, gespeeld door Sunny Suljic, brengt het gros van zijn dagen door met skaters. Het is een licht, charmant, jong en beïnvloedbaar en regelmatig hilarisch stukje leven dat Hill beschrijft als een liefdesbrief aan hiphop- en skatecultuur, twee dingen die diep in zijn DNA zitten geworteld.